Zajímavé tituly z nabídky Netflixu na tento víkend 25. – 26. prosince

Zajímavé tituly z nabídky Netflixu na tento víkend 25. – 26. prosince
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
A máme tady vánoční víkend. Určitě si užíváte sváteční náladu, zahříváte se voňavým svařáčkem a odpočíváte po náročných vánočních přípravách. A když budete mít náladu, můžete si vybrat z novinek na vašem oblíbeném Netflixu.

1 000 mil do Vánoc

  • Španělsko, 2021, komedie v režii Álvara Fernándeze Armera

Hrají: Tamar Novas, Verónica Forque, Andrea Ros, Peter Vives

Práce na filmu začala už loni v období Vánoc, aby snímek zachytil opravdovou sváteční atmosféru. Režisér Armero je ve své zemi oblíbený především díky několika podařeným komediím, které řeší komplikované lidské vztahy.

Tentokrát si za svého hrdinu vybral třicátníka Raula, kterého o Vánocích potkalo vždy nějaké neštěstí, a proto nesnáší vše, co je s tímto obdobím v roce spojené. Odmítá se do všeobecného veselí zapojit a bojkotuje koledy, tradice i dárky. A každý rok má vždy vše pěkně naplánované, aby se hromadným oslavám vyhnul. Jenže teď mu jeho plány k ničemu nejsou. Šéf ho poslal provést neodkladně audit do továrny na nugát ve Valverde. To je malé městečko plné milých a šťastných lidí, pro které jsou Vánoce mimořádnou událostí a umí si je pořádně užít. K jeho zděšení musí být navíc ubytovaný s Paulou, místní mladou učitelkou. A Paula miluje Vánoce a rozhodne se, že udělá vše proto, aby jim přišel na chuť i Raul. Kromě vánoční atmosféry nebude chybět romantický milostný příběh.

Točilo se v Madridu a v oblasti Aragonie a Katalánska.

Krajina ve stínu

  • Česko, 2020, historické drama Bohdana Slámy v černobílé verzi

Hrají: Petra Špalková, Magdaléna Borová, Stanislav Majer, Barbora Poláková, Pavel Nový, Zuzana Kronerová

Zpátky do let 1939 – 1945 se dostanete s trochu ponurým snímkem, kterému na autentičnosti přidává černobílé provedení. České pohraničí bylo vystaveno těžkým zkouškám a film je o vině, o pomstě a hledání identity. Nejde o velké dějiny, ale o osudy jednotlivých obyčejných lidí, do jejichž životů smíme na okamžik nahlédnout.

Byla to komplikovaná doba. Z klidných pohraničních vesniček se stávala bojiště, pomsta uměla pěkně zhořknout a zášť v lidech zůstávala několik let.

Bohdan Sláma si vzal na paškál velké a silné téma, kterému se většina současných režisérů vyhýbá. Zmapovat lidské charaktery je někdy nevděčná práce. Jak se mu povedlo oslovit diváky, se můžete přesvědčit sami.

 

Zdroj: