Nejslavnější animované postavičky. Znáte je všechny?

Nejslavnější animované postavičky. Znáte je všechny?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Historie animovaného filmu má své kořeny dávno před filmem hraným. Stejně tak málo která postava nám utkvěla v podvědomí každého z nás tak, jako tyto mnohdy šílené kreslené charaktery.

Simpsonovi 

Začneme tím vůbec nejdéle vysílaným animákem v historii americké televize, který odstartoval v roce 1989 a stále pokračuje. Matt Groening stvořil tuhle žlutou rodinku jako parodii na moderní americkou společnost. Snad každý, napříč všemi generacemi, si vybaví Homera Simpsona, typického tatíka s koblihou v jedné ruce a plechovkou piva Duff v ruce druhé. Mnoho mladých se jistě našlo v desetiletém Bartovi, na jehož neplechách stojí děj většiny dílů. Jeho protipólem je sestra Líza, ukázněné a inteligentní děvče, sen každého rodiče. Jistě také její matky Marge, jejíž ikonické modré háro neuniklo snad nikomu, kdo má doma televizi. 

Mickey Mouse

Milionový produkt (a to přinejmenším) z produkce Walta Disneyho. Poprvé se objevil v roce 1928 společně Minnie v krátkometrážní grotesce Plane Crazy. Myšák v červených šortkách našel přízeň publika a v budoucnu se objevil v bezpočtu animovaných filmů. Mladší generace jej zná zejména z animovaného naučného pořadu Mickeyho klubík, ti staršího Mickeyho naopak mohou pamatovat s obočím. S tím byl vyobrazen naposledy v roce 1953 ve filmu The Simple Things. Také vysmátý myšák je držitelem jednoho významného prvenství. Jako vůbec první animované postavě mu byla věnována hvězda na hollywoodském chodníku slávy. 

Bugs Bunny 

Možná je to už dávno, co jste viděli zubícího se králíčka Bugse v akci, ale na jeho tvář se nezapomíná. I on má svoji hvězdu na chodníku slávy, patří mu totiž titul „nejobsazovanější“ animované postavičky a zároveň deváté nejztvárňovanější postavy v celém filmovém průmyslu. Když byl v roce 1940 uveden, tvůrci se pro jeho přidrzlost a mazanost údajně nechali inspirovat Charliem Chaplinem. Opomenout nesmíme ani ikonické žvýkání mrkve jeho věrné pobočníky kačera Duffyho a prasátko Porky. 

Tom a Jerry 

Legendární dvojice, u které lze jen těžko určit, kdo z nich je populárnější. Vzájemně si jsou úhlavními nepříteli, jeden bez druhého by však nebyl. Kocour Tom nahání myšáka Jerryho již od roku 1940. Hlavní protagonisté se původně jmenovali Jasper a Jynx, studio jim nedávalo příliš šancí, protože zvířecích animáků již tenkrát bylo dost. To změnila nominace na Oscara. Koncem 50. let odkoupila seriál česká produkční společnost a na animaci pracovalo mimo jiné studio Bratři v triku. Česká série ale nesklidila přílišné ovace a produkce se vrátila zpět do Spojených států.