Nejlepší dokumenty na Netflixu – 1. díl

Nejlepší dokumenty na Netflixu – 1. díl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dobře natočené dokumenty jsou nejlepším způsobem, jak se zábavně dozvědět zajímavé příběhy nejen o naší planetě. Ať už přírodovědné, sportovní nebo true crime – dokumenty dokážou zaujmout a člověk se i dozví nějaká fakta. Na Netflixu je opravdu hodně dokumentů, proto zde máme výběr těch nejlepších.

10. Byznys se zdravím

Režisér dokumentárních filmů Kirby Dick a producenti Amy Ziering a Amy Herdy ve svém dokumentu „Byznys se zdravím“ z roku 2018 zkoumají průmysl zdravotnických prostředků a zjišťují, že kapitalismus vložil svá chapadla do americké regulační agentury FDA, která by měla dohlížet na medicínské prostředky, které lékaři implantují do pacientů. Díky silné kombinaci osobních příběhů a stažení se zpět k prozkoumání větších problémů změní „Byznys se zdravím“ způsob, jakým budete komunikovat se svým lékařem, až budete příště potřebovat nějaký druh invazivního zákroku. I když je špatné, že toto břemeno bylo přeneseno na pacienty, tento dokument vás alespoň vyzbrojil znalostmi, které potřebujete, abyste se mohli vyhnout některým strašlivým následkům.

9. Bob Ross: Šťastné náhody, zrada a chamtivost

První věc, kterou je třeba vědět o dokumentu o legendárním umělci Bobu Rossovi na Netflixu je to, že neodhaluje negativní vlastnosti milovaného malíře. Spíše se dozvíme znepokojivou pravdu za podnikáním Bob Ross Inc., a konkrétně to, co se stalo po Rossově předčasné smrti. „Bob Ross: Šťastné náhody, zrada a chamtivost“ obsahuje rozhovory s Rossovým synem, Rossovým nejlepším přítelem a také s dalšími lidmi, kteří ho znali. Dokument také zachycuje, jak se zcela náhodou stal ikonou popkultury. Zasahuje také trochu do jeho osobního života, ukazuje nám muže za plátnem. Ale hlavním tahem filmu jsou obchodní jednání využívajícího Rossova talentu a důsledky jeho smrti. Je to zajímavý film, zvláště na pouhých 90 minut.

8. Misha a její vlci

Zpochybnil byste někoho, kdo tvrdí, že přežil holocaust, i když jeho příběh zní totálně nerealisticky? To je otázka, která se váže k celému, citově zabarvenému dokumentu Sama Hobkinsona „Misha a její vlci“. Film je o ženě Misha Defonsecové, která tvrdila, že její rodiče byli zatčeni nacisty, když jí bylo sedm let. Pak utekla do Německa a během svého putování se přidala ke smečce vlků. Tato monografie se stala celosvětovým bestsellerem, ale její důvěryhodnost se stala středem soudního sporu mezi Mishou a její vydavatelkou Jane Danielovou. Tento příběh, který je šílenější než jakákoliv fikce, je opravdu strhující.

 

 

Zdroj: