Nehody se nevyhýbají ani slavným: Jak Bruce Willis málem ztratil sluch kvůli natáčení legendárního akčňáku

Nehody se nevyhýbají ani slavným: Jak Bruce Willis málem ztratil sluch kvůli natáčení legendárního akčňáku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Natáčení akčních filmů není vždy jen lehoučkou procházkou krásným hájem. Pokud je potřeba skákat z helikoptér, bojovat proti přerostlým padouchům nebo střílet s nebezpečnými zbraněmi, může se někdy stát něco neočekávaného. To zažil i Bruce Willis.

Bruce Willis – hrdina oblíbených akčňáků

Willis patří mezi nejznámější akční hrdiny posledních 30 let. V roce 1994 si zahrál krutého boxera v „Pulp Fiction“, o tři roky později pak ve snímku „Pátý element“ a roku 2012 zazářil v dalším akčním blockbusteru „Expandebles: Postradatelní 2“. Jeho nejdůležitější rolí (se kterou se mimochodem i celosvětově proslavil) je jednoznačně policajt John McClane z úspěšné řady „Smrtonosná past“.

Přestože dokázal v každém filmu porazit své zlé protihráče (žádný z bratrského dua Gruberů, teroristů kolem Colonela Stuarta ani Thomas Gabriel proti McClaneovi neuspěli a všichni zaplatili svým životem), s jedním „soupeřem“ si Bruce Willis neporadil.

Již 32 let je na jedno ucho skoro hluchý

Během natáčení prvního dílu „Smrtonosné pasti“ se stala menší nehoda se zbraní. Ta totiž vystřelila přímo vedle levého ucha Willise. Následky si nese až do dnes. Trpí částečným ohluchnutím a tím pádem nedoslýchá na levé ucho. V poměru s ostatními zraněními, které se mohou při natáčení akčních filmů stát (zlomeniny končetin, vykloubená ramena a těžké popáleniny jsou zcela běžné), je ztráta sluchu na jednom uchu sice jen mírná nehoda, přesto je určitě nemilá.

Willis sám říká, že ho parciální ztráta sluchu zásadně neomezuje, jen se může stát, že musí často při komunikaci poprosit o zopakování věty. Nejčastěji mu ale postačí fungující pravé ucho na porozumění.