Zajímavosti z jednoho z nejúspěšnějších seriálů vůbec aneb jak probíhalo natáčení Game of Thrones

Zajímavosti z jednoho z nejúspěšnějších seriálů vůbec aneb jak probíhalo natáčení Game of Thrones
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hra o trůny patří bezesporu k nejoblíbenějším seriálům HBO vůbec. Kteří herci se na place nemohli potkat, kdo si brousil zuby na roli Jona Snowa a kdo četl výhradně svůj scénář?

Stará láska občas rezaví

Mnoho herců se na place potkalo při jiných filmech či seriálech nebo měli nějakou jinou společnou minulost. Jako například Lena Headey (Cersei) a Jerom Flynn (Bronn). Ti spolu nějakou dobu v minulosti tvořili pár, ale rozešli se tak nešťastně, že se vzájemně nemohli vystát ani v práci. Proto měli oba ve smlouvách, že se s tím druhým nesmí během natáčení potkat. To bylo zvlášť obtížné, když Bronn pracoval pro Lannistery, nakonec to ale produkce nějak zvládla.

Ramsey málem Jonem

O roli Jona Snowa se ucházelo skutečně mnoho herců. Mezi nimi byl i Iwan Rheon, který se později objevil v seriálu jako psychopat Ramsey poté, co jeho konkurz na Jona nevyšel. Bez urážky ke Kitu Haringtonovi, ale možná je to škoda. Role Ramseyho se totiž Iwan Rheon zhostil naprosto přesvědčivě.

Sophie Turner si vzala suvenýr

Není neobvyklé, že si herci vezmou z placu něco na památku. Netradiční suvenýr si vzala Sophie Turner (Sansa), a to zlovlka Lady. Když se totiž dozvěděla, že po ukončení natáčení bude její vlk převezen pryč, rozhodla se ho adoptovat. Až do roku 2019 tak samička československého vlčáka jménem Zunni žila spokojeně u herečky doma, poté na stáří zemřela.

Mistr Aemon byl skutečně slepý

Peter Vaughan, který ztvárnil roli mistra Aemona na černém hradě, svou slepotu nehrál. Herci se na stáří pomalu vytrácel zrak a při natáčení posledních dílů již skoro vůbec neviděl. Peter Vaughan zemřel v roce 2016 přirozenou smrtí ve věku 93 let.

Natalie Dormer vůbec nevěděla, která bije

Asi jako jediná z hlavního osazení neměla Natalie Dormer žádné ponětí o příběhu. Martinovy knihy nečetla a scénář se učila výhradně ten svůj. Nebylo to tak, že by byla herečka líná dozvědět se o seriálu něco víc, zkrátka chtěla zůstat překvapená. Nutno podotknout, že neznalost příběhu přesvědčivosti její postavy nijak neubrala.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.mentalfloss.com