Moje máma veterinářka – práce v zoologické zahradě

Moje máma veterinářka – práce v zoologické zahradě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co všechno se může stát při práci v zoo? Jaká zvířata se dostanou pod ruce paní doktorce Susanne Mertsové a dokáže jim všem pomoci? 

Práce veterináře v zoologické zahradě je bezpochyby velmi zajímavá. Dostanete se do kontaktu s mnoha různými druhy zvířat. Plazi, ptáci, ryby nebo savci, na každém druhu je něco zajímavého. A v zoologické zahradě je spousta tropických a exotických tvorů, které zkrátka na klasické veterinární klinice nepotkáte.

Ať už to jsou menší tvorové jako třeba surikaty, popřípadě nějaká z těch větších, jako jsou například sloni. Na druhou stranu, tato práce skýtá i mnohá nebezpečí. Uštknutí jedovatým hadem, napadení medvědem nebo kousnutí vlka? To všechno a jistě i mnohem více se může stát, když není veterinář opatrný. Na doktorku Susanne čeká bezpochyby mnoho zajímavých případů.

Například starost o mládě šimpanze Moma, která ji přivedla zpátky k práci v zoologické zahradě, nebo péče o nově narozeného tygříka. To jsou jedny z těch příjemnějších případů. Nebezpečnější to bude třeba při očkování vlků, před celou jejich smečkou, kontrola úst medvěda anebo léčba krokodýlů. Doufejme, že se Dr. Susanne nic nestane a že se jí podaří co nejvíce zvířatům pomoci.

Bohužel, jak už to tak bývá, ne všechny nemoci jde vyléčit a ne všem zvířatům jde pomoci. Několik slz nám nejspíš ukápne, když se budeme muset s některým zvířetem rozloučit, ale takový je zkrátka život. Naštěstí je paní doktorka Susanne Mertzová skvělá veterinářka a má kolem sebe mnoho šikovných spolupracovníků, takže nás ve valné většině případů čeká happy end.

Díky seriálu můžeme pěkně z blízka sledovat, jak to asi v takové zoologické zahradě vypadá při práci se zvířaty vypadá. Tak se na to pojďme podívat! 

Zdroje článku: