Mladý Timothée Chalamet - Talentovaným a uznávaným hercem již ve 24 letech

Mladý Timothée Chalamet - Talentovaným a uznávaným hercem již ve 24 letech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jednou za čas se objeví nějaký mladý a talentovaný herec, který všem vytře zrak a vezme Hollywood útokem. To rozhodně platí i pro Timothéeho Chalameta, který se objevuje stále ve více a více oceňovaných filmech a svůj talent prostě nezapře. Podívejte se na jeho život, cestu ke slávě a největší role.

Dětství a herecké začátky

Timothée vyrůstal v Manhattanu v New Yorku. Jeho rodina měla velmi blízko k herectví. Jeho otec je editor, matka byla tanečnicí na Broadwayi, a dokonce si zahrála i malou roli v thrilleru In the Heat of Passion. Jeho starší sestra je herečkou a v rodině mají ještě pár scénáristů a režisérů.

 Malý Timothée tedy měl pro herectví předpoklady, nikdy by ho ale nenapadlo stát se hercem. V dětství se sice objevil v pár reklamách, z toho ale nebyl příliš nadšený. Pro herectví se rozhodl až ve 12 letech, když viděl Heatha Ledgera v roli Jokera, za kterou dostal několik ocenění.

Timothée tedy začal studovat herectví na prestižní škole Fiorello H. LaGuardia High School. Ještě před dokončením školy, dostal nabídku na roli v seriálu Ve jménu vlasti (2012), který se stal velmi oblíbeným. Jen o dva roky později se objevil v megafilmu Interstellar (2014) jako syn Matthewa McConaugheyho. Film vydělal přes 670 milionů dolarů, což Timothéemu přineslo uznání a pomalu se začal dostávat k většímu publiku.

Poté už netrvalo dlouho a přišly i větší a známější role. Mezi ty nejlepší určitě patří filmové drama Hot Summer Nights (2017) a kritiky oceňovaný film Lady Bird (2017). Poté přišla obrovská role v romantickém drama Dej mi své jméno (2017), která ho vyzdvihla velmi vysoko. Ve filmu ukázal svůj talent, na roli se navíc pečlivě připravoval. Film se odehrává v Itálii, a tak se tam Timothée na měsíc a půl vydal, začal se učit italsky a hrát na piano a kytaru, aby se co nejvíce vžil do své postavy. Není tedy divu, že mu role vynesla několik cen, mezi nimi i Academy Awards a Golden Globes a dokonce i nominaci na Oscara. Hlavně se ale dostal do povědomí diváků a získal celosvětový obdiv.

Nejnovější role

Od role v Dej mi své jméno (Call Me By Your Name) už se další nabídky jen hrnuly. A nebyly to jen tak ledajaké role, ale často ve velmi oceňovaných filmech po boku slavných herců a hereček. Timothéeho jste tedy mohli vidět ve filmech Beautiful Boy (2018) se Stevem Carellem, Malé ženy (2019) s Emmou Watson a Saoirse Ronan nebo Deštivý den v New Yorku (2019), kde si zahrál s Elle Fanning, Selenou Gomez a Judem Lawem. 

Nyní se navíc připravuje druhý díl Call Me By Your Name, takže se máme na co těšit a uvidíme, kam až to Timothée dotáhne. Kariéru Hollywoodského herce už má ale slušně rozjetou.