Miroslava Šafránková: Se svou sestrou si byly neuvěřitelně blízké, ale zahrály si spolu jen jednou

Miroslava Šafránková: Se svou sestrou si byly neuvěřitelně blízké, ale zahrály si spolu jen jednou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bývalá herečka a dnes podnikatelka a majitelka tiskové agentury Miroslava Šafránková se narodila 11. června 1958 – a byla mladší sestrou slavnější herečky Libuše Šafránkové, která letos zemřela jen pár dní po svých 68. narozeninách. Obě sestry si byly blízké, společně si zahrály v pohádce, ale Miroslava se kariéry herečky nakonec vzdala.

Borůvka i Arabela

Miroslava Šafránková se před kamerami objevila poprvé v roce 1973, kdy si zahrála ve filmu Přijela k nám pouť. Jen o rok později už zazářila ve filmu režiséra Karla Kachyni – Robinsonka. Ona i její slavnější sestra dostávaly velmi podobné role, nikdy si však nekonkurovaly a vždy se k sobě chovaly hezky a s úctou. Miroslava Šafránková se nejvíce proslavila rolí Borůvky ve filmu Jak svět přichází o básníky. Neméně oblíbená byla i její role Arabely v pokračování pohádkového seriálu s názvem Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek, kde nahradila slovenskou herečku Janu Nagyovou.

Společně se sestrou

Slavná sesterská herecká dvojka se ale před kamerami objevila jen jednou, a to v pohádce Malá mořská víla. V životě se ale nerozdělily nikdy. Když Libuše Šafránková onemocněla a nemohla si tak převzít v listopadu roku 2015 medaili za Zásluhy o stát v oblasti umění, její sestra ji ochotně zastoupila a medaili převzala za ni. V mnoha rozhovorech pak herečky přiznávaly, že už od dětství je pojilo silné pouto.

Vydala se jinou cestou

I když měla poměrně slušně našlápnutou hereckou kariéru, nehledě na to, že její sestra byla o něco úspěšnější, rozhodla se Miroslava Šafránková jít jinou cestou. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze a získala titul inženýrky. Tři roky také strávila v Mexiku, kde žila.

Od devadesátých let již není herecky aktivní, místo toho si pořídila tiskovou agenturu v Praze společně se svým manželem Miroslavem Drozdem.

Zdroj: