Neo je zpět, jen někde ztratil své černé brýle

Neo je zpět, jen někde ztratil své černé brýle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fanoušci této filmové série, která naprosto vyčnívá z žánru sci-fi, se konečně před pár dny dočkali traileru k čtvrtému dílu filmové ságy, která vystřelila fešáka Kaenu Reevese do nebeských výšin filmového průmyslu. Ve vyhýbání se kulkám se stal prostě jedničkou.

Čtvrté pokračování je určitě jedním z nejočekávanějších snímků, které se ještě pro letošní filmovou sezónu chystají. Fanoušci vedou nekonečné debaty o tom, jak bude NEO oživený, aby se mohl vrátit nějakým smysluplným způsobem do děje. Vše kolem připravovaného projektu je tak tajné, že trailer zapůsobil jako roznětka.

Produkce oživila starý web, který byl založený k filmu, a ten své návštěvníky vítá velice originálním způsobem a nabídne jim výběr, zda zvolí červenou nebo modrou pilulku. Pilulky představují dvě verze viděného světa. Jedna je nakloněná boji za osvobození lidstva z umělého světa, ve kterém žijí a druhá nechává lidstvo v blažené nevědomosti. (Z nového traileru vyplývá, že Neo polyká modré pilulky jako bonbóny.)

Vem si pilulku

Jaká bude ale filmová realita? Proběhlo dobrodružství Nea, které jsme ve třech dílech viděli, jen v jeho fantazii? Nebo bude nakonec vše úplně jinak?

Trailer rozhodně něco málo prozradil, ale je příliš krátký na to, aby bylo alespoň v něčem jasno hned od začátku. První uvolněné záběry ukazují, že je Neo opět v obyčejném světě. Není v černém. Podobou se spíše podobá Johnu Wickovi než Neovi. A jak to tedy bude s tím světem, který uchvátil miliony lidí? Kdo čeká tu ponurou „matrixovskou atmosféru“, tak se zřejmě nedočká. Ukázky z filmu působí až moc barevně. Rozhodně si ale užijeme hodně hezkých filmových triků.

Na to, co přijde, si budeme muset počkat až do konce roku. Americká premiéra je zatím v plánu 22. 12. 2021 a o den později by měl být snímek i v evropských kinech. Bohužel to v dnešní době není úplně jisté datum a vše záleží na celé řadě okolností, které souvisí s koronavirem.

Známo je, že Neo nebude mít po boku v postavě Morpheuse Laurence Fishburna. V ukázkách se Neo potkává s Triniti, kterou ale nepoznává. Carrie-Anne Moss nám trochu zestárla, ale budeme doufat, že nevyšla z formy. Potkáme také Niobe (Jada Pinkett Smith). Herecké obsazení doplní Neil Patrick Harris, Christina Ricci, Jonathan Groff.

Za čtvrtým dílem je tentokrát pouze Lana Wachowski. Sestra Lilly z projektu odstoupila s vysvětlením, že by jí práce připomínala období před svou přeměnou v ženu. Inu, žijeme v době plné změn!

Zdroj:

  • autorský článek