Manžel slavné herečky i autor řady zajímavých projektů: Kdo je Brad Falchuk?

Manžel slavné herečky i autor řady zajímavých projektů: Kdo je Brad Falchuk?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jméno Brad Falchuk je důvěrně známé všem fanouškům seriálů. Slavný scénárista je totiž podepsaný hned pod několika známými díly. A žánrový rozptyl má skutečně široký. Přesvědčte se sami.

Dítě s dyslexií

Televizní scenárista, producent a režisér se narodil 1. března 1971 v americkém městě Newton ve státě Massachusetts. Na svět přišel do židovské rodiny.

Chodil do Beaver Country Day School. Během puberty nic nenasvědčovalo tomu, že by se Falchuk chtěl věnovat scenáristice, výrazně na střední škole inklinoval především ke sportu. Hrál baseball, basketbal a lakros.

Po letech vzpomínal, že se ve škole necítil dobře, protože si před svými spolužáky připadal nedostatečně chytrý. Ukázalo se však, že hlavním handicapem není pro Brada nedostatečná inteligence, ale nediagnostikovaná dyslexie.

Odradit se od dalšího vzdělávání ale nenechal, úspěšně poté vystudoval na Hobart and William Smith Colleges. Na AFI Conservatory získal magisterský titul.

Úspěšný scenárista

Svou kariéru coby scenárista zahájil na akčním fantasy seriálu Mutant X (2001). Dále pracoval na seriálech Earth: Final Conflict (2001–2002) a Veritas: The Quest (2003). Mezi nejslavnější seriály, pod kterými najdeme jeho jméno, je Plastická chirurgie s. r. o., Glee nebo American Horror Story.

Podílel se rovněž na scénáři pro film Pretty/Handsome. Původně šlo o pilotní film k seriálu a ačkoli u diváku i filmových kritiků sklidil velmi příznivé ohlasy, nakonec k realizaci seriálu nikdy nedošlo. Paradoxně se tak stal jednou z nejméně úspěšných položek Falchukovy kariéry.

Manžel slavné herečky

Brad Falchuk je podruhé ženatý, jeho manželkou je od roku 2018 zpěvačka Gwyneth Paltrow. S herečkou se seznámil právě při natáčení seriálu Glee. Slavná blondýnka v něm dostala epizodní roli učitelky Holly Holliday.

S bývalou manželkou má scénárista dvě děti. Jeho žena má z předešlého vztahu rovněž dva potomky. Prý i kvůli dětem spolu pár ani po svatbě nebydlí. Uvědomují si totiž, že vzájemné sžívání se je pro děti z rozvedených rodin náročné.