Nová reality show Like House je průšvih: Co se nepovedlo?

Nová reality show Like House je průšvih: Co se nepovedlo?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový pořad Like House dal dohromady partu mladých influencerů. Reality show se však krátce po svém začátku dočkala ledové sprchy. Jde o revoluci v televizní zábavě nebo o obrovský průšvih?

Like House diváky nebaví

Reality show Like House vsadila na osvědčený princip: Soutěžící spolu žijí na uzavřeném prostoru pod dohledem kamer. Projekt tak nápadně připomíná někdejší VyVolené a jejich v Česku o něco méně úspěšný protějšek Big Brother.

Účelem tedy je, aby děj eskaloval, a diváky pokud možno bavily konflikty a napětí, které mají mezi soutěžícími vznikat.

Národ u obrazovek však podle dosavadních ohlasů influenceři příliš nebaví, neboť publikum nechápe, jakou přidanou hodnotu vlastně jejich působení má. Na Československé filmové databázi sledující pořadu „nadělili“ hodnocení pouhá 4 %.

Proč reality show podle kritiků nefunguje?

Smířliví nejsou ani filmoví kritici. Kamil Fila například jako zásadní důvod, proč reality show nemůže fungovat, uvedl především to, že nuda tu bude panovat tak nějak z podstaty.

Účastníky jsou influenceři, které živí sláva. Velmi dobře tak tahle parta mladých „umí chodit“ v prezentaci sebe samotných. Nikdy tu proto dle jeho názoru nemůže dojít k výraznějšímu konfliktu.

S tím souhlasí i Jan Motal, expert na mediální etiku z Katedry mediálních studií a žurnalistiky na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity. Koncept reality show nepřináší vůbec nic objevného a žádný vnější faktor život za zdmi vily podle jeho názoru už příliš nerozproudí.

Ten navíc potvrzuje dojem diváků: Influenceři tráví svůj čas především popíjením alkoholu a bujarými večírky. Tím zatím především odrostlejší diváky, kteří už nepatří k primární cílové skupině mladých influencerů, nijak nepřesvědčili k tomu, aby se chtěli na show dívat.

Aférku zadaného Datla s jednou ze soutěžících, což je zatím jediný alespoň trochu zajímavý moment celé soutěže, tak už někteří dokonce začali považovat za trik produkce, která potřebovala poněkud rozpohybovat dění. Mnozí proto už dokonce ani nevěří, že se jedná o reality show.

Zdroj: