Film Láska nebeská pohladí na duši nejen o Vánocích. Co jste o této romantické klasice nevěděli

Film Láska nebeská pohladí na duši nejen o Vánocích. Co jste o této romantické klasice nevěděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Romantická komedie Láska nebeská měla premiéru v roce 2003 a od té doby se stala v mnoha zemích světa součástí svátečního televizního programu v době Vánoc a konce roku. Film, který dokáže člověka zklidnit a naladit na sváteční atmosféru je „křižovatkou lidských příběhů, které se potkaly“.

O filmu

Diváka pobaví nový předseda vlády, který se zamiluje do své „normální“ asistentky i spisovatel, který prchá na jih Francie zapomenout na ženu, která ho zradila, aby našel ženu, které nerozumí ani slovo. Stejně tak u diváka vzbudí lítost vdaná žena, která sleduje, jak se jí vzdaluje manžel a zaujme i čerstvá nevěsta, která odhalí tajemství nejlepšího přítele svého manžela. A co teprve starosti chlapce, který se bezhlavě zamiluje do své spolužačky i podpora vdovce, který se snaží najít cestu k nevlastnímu synovi, kterého sotva zná. A kdo by neocenil stárnoucí rockovou hvězdu, která si umí udělat legraci i ze sebe.

Film kromě romantického děje nabízí i pořádnou nálož hereckých hvězd. Začíná to Hughem Grantem, přidá se Colin Firth, Emma Thompson, Keira Knightley, Bill Nighy, Liam Neeson, Laura Linney a Alan Rickman. V malých, ale nepřehlédnutelných rolích se ukázali Billy Bob Thornton, Denisa Richardson, Rowan Atkinson a Claudia Schiffer.

K natáčení filmu se váže i mnoho kuriozit:

• Herec Kris Marshall odmítl speciální odměnu za to, že ho ve filmu svlékají 3 americké dívky.

• „Jezero“ kde Colin Firth a jeho výpomoc na úklid Lúcia Moniz plavou, mělo hloubku kolem 45 cm. Herci se museli opravdu snažit, aby záběry, kde plavou a sbírají listy papíru, vypadaly věrohodně.

• Emma Thompson je v reálu velice štíhlá a pro vzbuzení dojmu usedlé matky od rodiny nosila na těle vycpávky.

• Kaira Knightley ve filmu hrála nevěstu a Thomas Brodie-Sangster malého kluka, který hraje nevlastního syna Liama Neesona. Ve skutečnosti je od sebe dělí jen 5 let.

• Režisér a scénárista Richard Curtis původně pracoval na dvou scénářích. Jeden o premiérovi, druhý o spisovateli. Nakonec ho napadlo spojit tyto dějové linky do jednoho filmu.