Možná se konečně dočkáme krocení duchů, které bude stát za to

Možná se konečně dočkáme krocení duchů, které bude stát za to
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vypadá to, že po problémech s natáčením a s uvedením do kin, společnost Sony zvládla naplánovat tolik očekávanou premiéru filmu Krotitelé duchů: Odkaz. A budeme doufat, že si 10. 11. 2021 zajdeme do kina na film režiséra Jasona Reitmana.

Pokud vám zní toto jméno povědomě, pak se nemýlíte. Jde o syna Ivana Reitmana, který nás v roce 1984 pobavil svým komediálním snímkem Krotitelé duchů.

Kdo by mohl zapomenout na Billa Murraye, Dana Aykroyda a Harolda Ramise, kteří rozjeli na Manhattanu hodně podivnou živnost a brzy se stali populárními v celém městě. Trojlístek dobrodruhů doplnila Sigourney Weaver, která jednoho dne doma v lednici objevila pekelnou bránu. Jen málokterá komedie dokázala na 100 minut diváky uvést do nepřetržitého smíchu, jako se to podařilo této bláznivé duchařské podívané.

V roce 1989 se Ivan Reitman objevil se stejnou partou herců v kinosálech znovu. Strašidelné bytosti z jiného světa, které přišly potrápit obyčejné smrtelníky, ještě vylepšil a diváci byli opět z filmu Krotitelé duchů II nadšení.

A protože obě komedie se ve společnosti filmových nadšenců staly jedním ze zásadních témat, očekávalo se, že budou diváci pozvaní na další loveckou sezónu. Jenže Ivan Reitman už dolovil.

V roce 2016 pozval diváky do kina Paul Feig a sliboval, že podívaná bude stát za to. Jenže film byl pořádným zklamáním. Film Krotitelé duchů (ach, ta originalita) doslova parazitoval na starších snímcích, nepřinesl nic nového a zkazil, co se dalo. Ani hvězdná komička Melissa McCarthy filmu nepomohla a pokud upadl v zapomnění, je to jen dobře.

Nezbývá než doufat, že se u Reitmanů schopnost ukázat strašidla v tom pravém světle dědí a Jason se v novém filmu alespoň přiblíží k úspěchu svého otce Ivana.

A co zatím o duchařské komedii víme?

Carrie Coon v roli svobodné matky odchází s dětmi na malý statek, který zdědila po svém otci, který byl jedním z trojice původních lovců, Egon Spengler (Hrál ho Harold Ramis.). Jenže statek není úplně obyčejné místo a v malém městě se začnou dít zvláštní věci. Možná tomu trochu pomohly i všetečné děti, které na statku objevily věci, které měly zůstat skryté.

Těšit se můžete i na původní auťák, ve kterém trojice jezdila. Režisér se rozhodl dokonce potěšit fanoušky a ve filmu se kromě nového obsazení (McKenna Grace, Paul Rudd, Finn Wolfhard, Carrie Coon) objeví i staří známí Bill Murray, Dan Aykroyd a Sigournney Weaver.

Pokud jste zvědaví na TRAILER, který za dva dny vidělo 1,4 milionu lidí, tak si ho vychutnejte.

Zdroj:

  • autorský článek