Bohumil Klepl ze seriálu ZOO stále bydlí u maminky

Bohumil Klepl ze seriálu ZOO stále bydlí u maminky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Boba Klepla aktuálně můžete vídat v rodinném seriálu Zoo jakožto ošetřovatele nosorožců, jenž se pro samou práci ještě nestihl odstěhovat od matky. Kolegové si ho proto dobírají, ale přijde den, kdy si vyslouží všeobecný respekt.

Vyvrženej vorvaň a jiné role

Herce Bohumila Klepla (64), řečeného Bob, jistě není třeba dlouze představovat. Každý si ho nepochybně pamatuje minimálně z oblíbeného filmu Účastníci zájezdu, kde hrál tatínka Anny Polívkové a věčně se hašteřil s manželkou Evou Holubovou. Na její hlášku „našli ho na pláži, ležel tam jak vyvrženej vorvaň“ patrně nikdo z nás nezapomene.

Kromě toho ale účinkoval Bohumil Klepl samozřejmě v řadě dalších českých komedií, např. Dvě nevěsty a jedna svatba (2018), Manžel na hodinu (2016) Doktor od jezera hrochů (2010) atd. Nejnověji se objevil v dramatickém snímku Dimenze (2022), a to nejen po boku českých (Boleslav Polívka, Adéla Gondíková, Richard Genzer, Michal Suchánek aj.), ale i zahraničních hvězd (Brendan Fraser, Marcia Cross, Dawn Olivieri ad.). K seriálům, kde ho můžeme vídat, patří Dvojka na zabití (2021), Přístav (2015–2017), Cirkus Bukowsky (2013–2014) apod.

Eva Holubová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Mamánek od nosorožců

V seriálu Zoo hraje Bohumil Klepl ošetřovatele Radka Daňhela, jenž věnoval celý život záchraně nosorožců. Na rozdíl od jiných vedlejších postav se ještě v seriálu příliš výrazně neprojevil, a tak toho o něm zatím mnoho nevíme.

Pořád ještě žije s maminkou, pročež si z něj kolegové dělají legraci a přezdívají mu mamánek. Nakonec je to ale právě jeho důvtip a postřeh, co zoologickou zahradu zachrání před velkým průšvihem, když se objeví protřelý podvodník, který bude chtít získat samce nosorožce. Za zásluhy bude Radek odměněn nejen povýšením, nýbrž i mezinárodním věhlasem. Snad si tak i od svých kolegů vybojuje zasloužený respekt.

Zdroje článku: