Kdo mi jde po krku: Nový film z divočiny nejen s Angelinou Jolie

Kdo mi jde po krku: Nový film z divočiny nejen s Angelinou Jolie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
13.května by měla být v kinech a o den později na HBO Max premiéra nového amerického thrilleru v režii Taylora Sheridana podle knižního bestselleru Michaela Koryty.

Kdo je Michael Koryta

Mladý americký autor se soustředí na tvorbu o současném zločinu a na žánr Sci-Fi. Jeho romány se pravidelně objevují na seznamu bestsellerů The New York Times a získávají řadu prestižních ocenění. Michael Koryta začal psát ve velmi raném věku. V 16 letech se rozhodl, že bude spisovatelem a o pět let později už začal sbírat za své knihy ocenění. Pro filmové zpracování bylo už vybráno 9 jeho knih. Vystudoval trestní soudnictví a pracoval jako soukromý vyšetřovatel a novinář, což mu v jeho profesi spisovatele určitě přišlo vhod.

Co víme o filmu

Čtrnáctiletý chlapec Connor Casserly (Finn Little) se připlete jako svědek k brutální vraždě a zločinci mu začnou usilovat o život, protože je jediným svědkem, který ohrožuje vraha, který má jistotu, že s takovým svědectvím skončí v kriminále.

Vyšetřovatelé se proto rozhodnou, že chlapce až do soudního procesu pod novou identitou ukryjí v táboře v divočině, kde jsou dospívající děti s problémovým chováním a učí se získat potřebné dovednosti k přežití v divočině. Jenže cesto uprostřed lesů na auto, ve kterém je chlapec, zaútočí dvojice zabijáků a vůz se ocitne mimo vozovku se zraněným řidičem. Jedinou věc, co chlapec může pro svou záchranu udělat, je zmizet v divočině.

Při útěku lesem ho náhodou zahlédne žena, která obývá rozhlednu. Osud ženy Hanah Faber (Angelina Jolie) tvoří vedlejší linku příběhu. Hannah pracovala jako specialista u hasičů a její prací bylo skákat s padákem do míst, kde zůstali kvůli požárům uvěznění lidé a nebylo možné se k nim dostat jiným způsobem. Potom je díky svému výcviku dokázala z ohnivé pasti dostat. Jenže při poslední akci se něco nepodařilo a zemřeli tři lidé. Hannah se za neúspěch cítila zodpovědná, a proto vyhledala útočiště uprostřed hlubokých lesů. A to měl malý štvanec štěstí, protože jinak by se v divočině nejspíš sám dlouho na živu neudržel.

Točilo se v Novém Mexiku.

Kdo je Finn Little

Australský herec má přes svůj mladý věk ve své kariéře už celou sbírku celovečerních filmů a světových televizních pořadů. Finn se narodil v australském Brisbane 9. června 2006 a svůj debut měl v 11 letech.

Diváci, kteří sledují Netflix, mohli mladého herce vidět v původním australském seriálu Příliv sirén, který se natáčel v Brisbane a okolí.

Další herecké obsazení

Nicholas Houl jako Patrick Blackwell, Jackův syn a profesionální vrah

Aidan Gillen v roli Jacka Blackwella, Patrikova otce a bezohledného vraha

Jon Bernthal jako Parker Harrison, šerif v Montaně

Tyler Perry, Medina Senghore, Jake Weber, James Jordan, Tory Kittles

(Zdroj: Wikipedia, IMDb)