Karlík a továrna na čokoládu (2005): Hlavní roli chtěl Marilyn Manson a Johnny Depp je alergický na čokoládu (TV tip)

Karlík a továrna na čokoládu (2005): Hlavní roli chtěl Marilyn Manson a Johnny Depp je alergický na čokoládu (TV tip)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Malý chlapec jménem Karlík Bucket žije se svou rodinou ve starém zchátralém domku. I když je sužuje velká bída, vzájemně se milují a respektují se. Karlíkův dědeček kdysi pracoval v nedaleké továrně na čokoládu — a rád o tom svému vnukovi vypráví.

Ten je velkým milovníkem čokolády a také ho zajímá, jak to v takové továrně funguje. Majitel továrny Willy Wonka vyhlásí soutěž, kdy pět dětí z celého světa může navštívit jeho továrnu. Podmínkou je najít zlatý kupón v čokoládě. Podaří se ho Karlíkovi najít?

Ke zfilmování příběhu vůbec nemuselo dojít

Na spolupráci filmu se opět potkávají režisér Tim Burton a Johnny Depp v hlavní roli Wonky. Předlohou se stal příběh napsaný Roaldem Dahlem. Ten byl se svou knihou však nespokojen, proto neustále s prodejem práv ke zfilmování otálel. Až šest let po jeho smrti se k tomuto kroku odhodlala jeho žena. Málokdo také ví, že kniha má i další pokračování. Z ní také Tim Burton čerpal, její část se objevuje na konci filmu.

Johnny Depp a čokoláda

Postava Willyho Wonky představuje majitele velké továrny na čokoládu. Jeho představitel Johnny Depp byl v dětství na čokoládu alergický. Také se přiznal, že čokoládě moc neholduje, a když už ano, tak si dopřává spíše tu lacinější verzi, která se používá na výrobu vánočních nebo velikonočních figurek. Kvalitní čokoláda mu nechutná.

Tento fantasy příběh můžete sledovat 23. 7. ve 20.00 hodin na televizi Nova Cinema.