Karel Rokl v podání Ondřeje Pavelky: čestný, věrný a starostlivý muž, anebo nudný patron?

Karel Rokl v podání Ondřeje Pavelky: čestný, věrný a starostlivý muž, anebo nudný patron?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Překvapí nás postava Karla Rokla (Ondřej Pavelka) v seriálu Zoo? Jak zásadový skutečně je a pro koho bude ochoten na svou morálku na chvíli zapomenout?

Ondřej Pavelka je známý herec, dramaturg a režisér. Za svou hereckou kariéru ztvárnil mnoho různých postav a prokázal, že je všestranným hercem. Ať už v pohádce, detektivce, dramatu či v seriálu, každé role se zhostil na výbornou. Teď ho můžeme vídat v seriálu Zoo jako chytrého a hodného, ale trochu nudného učitele Karla Rokla. 

Karel Rokl je manžel Marie Roklové (Veronika Freimanová) a otec Vojty Rokla (Goran Maiello) a Marka Rokla (Štěpán Benoni). Povoláním je učitel a spisovatel a tomu odpovídají i jeho povahové vlastnosti. Karel Rokl působí jako vnímavý, inteligentní a nekonfliktní muž. Pro svou ženu se snaží být oporu.  Podporuje ji v práci. Kde dokonce zapomíná na své morální zásady. Třeba když jÍ pomáhal s informacemi o finančních podvodech starosty nebo když chystali past na Lubora Brázdu, záludného náměstka a zástupce ředitele Zoo.

O svou ženu pečuje i doma, kde ji často čeká s teplou večeří. A pevně stojí také za rozhodnutím Marie poslat jejich syna Vojtu do pasťáku. Avšak ve chvíli, kdy zjistil, jaké strasti tam jejich syn musel denně zažívat, otřáslo to s celým jeho životem. A jak by taky ne, když celou dobu pevně věřil, že mu tím pomáhali. Je to zkrátka čestný, věrný a milující muž. A protože je takový, jaký je, a ještě k tomu je i docela fešák, tak se čas od času najde mezi jeho kolegyněmi i nějaká ta obdivovatelka. Bude mít jeho žena Marie důvod k obavám? Sama je často v práci a ředitelovaní takové velké zoo nepochybně zabere spoustu času. Udrží si Karel Rokl charakter věrného, ale tak trochu nudného manžela až do konce seriálu, anebo nás ještě něčím překvapí?

Zdroje článku: