Karel Gott si přál, aby píseň Vánoční vyšla až po jeho smrti, chtěl tady s námi být i další Vánoce

Karel Gott si přál, aby píseň Vánoční vyšla až po jeho smrti, chtěl tady s námi být i další Vánoce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Krásná, dojemná, plná lásky, radosti a společně strávených chvil. Vánoce patří k nejoblíbenějším svátkům v roce, čemuž se ani nemůžeme divit. Sníh, koledy, zdobení domu, vůně cukroví. Jak novou vánoční píseň hodnotí dcera Dominika? A jak se bude líbit divákům?

„Ta písnička mě velmi dojala. Je nádherná a já mám díky ní pocit, jako by tady táta pořád byl. Je úžasné, že i přes vážnou nemoc loni dokázal natáčet ve studiu, a ještě požádal o to, aby song vyšel až rok po jeho smrti. Tak silný byl. Věřím, že se píseň bude lidem líbit a prožijí díky ní opět krásné chvíle,“ komentuje klip dcera Dominika Gottová.

Videoklip měla na starost režisérka Karin Krajčo Babinská, která do něj obsadila svého manžela a tři děti. Dále se v něm objevuje Iva Janžurová, Alois Švehlík, Dana Batulková, Pavel Rímský a Lucie Štěpánková. „Nakonec jsem se rozhodla, že zachytím tu pravou rodinnou vánoční atmosféru, kdy se u štědrovečerního stolu sejdou čtyři generace lidí. V klipu je ukrytý i příběh a je dobré dokoukat ho až do úplného závěru, aby se všechno spojilo. Je věnovaný všem, kteří tady s námi už nejsou, ale na které nikdy nezapomeneme,“ dodává režisérka.

„Domluvili jsme se, že ji pustíme do světa až letos před Vánocemi, protože vánoční písně a Karel Gott k sobě prostě patří. Chtěli jsme vám dopřát pocit, že je Karel s námi i o těch letošních Vánocích. Věřím, že se vám bude píseň líbit, stejně jako se líbila nám už od prvního poslechu,“ vysvětlila manželka Ivana Gottová.

Richard Krajčo napsal text písně a přišel za Karlem Gottem, že by se v ní také mohl objevit. Karlovi se zalíbila a dali to dohromady. „Asi po týdnu zavolal a kromě toho, že souhlasil s Vánoční, mě poprosil, jestli bych nezkusil napsat píseň pro něj a pro Charlottku,“ vzpomíná frontman kapely Kryštof.

Měli mezi sebou dohodu, že nejdřív do světa pustí píseň Srdce nehasnou a Vánoční si budou moci lidé poslechnout až rok po Karlově smrti, aby s námi strávil i další Vánoce.