Juliette Binoche: Odmítla pozvání od dvou prezidentů a v padesáti se nestyděla ukázat nahotu

Juliette Binoche: Odmítla pozvání od dvou prezidentů a v padesáti se nestyděla ukázat nahotu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoliv Juliette Binoche zdědila podobu po své polské babičce, jen těžko si lze představit typičtější Francouzku. Je elegantní, tajemná, smyslná. I v pokročilém věku se o její tvář přetahují kosmetické a módní firmy pro své prezentace.

Život a herectví

Juliette je ženou, která nebere hraní jako práci, ale je to pro ni součástí vlastního života. Možná proto působí v každé své roli, jako by se pro ni narodila. Možná je to dáno i tím, že si vybírá jen role žen, kterými by mohla být a když se v dané roli nevidí a osobnost je jí cizí, klidně odmítne i Spielberga.

Herečka své filmové a divadelní role často spojila i se vztahem v osobním životě. Nikdy se nebránila zamilování během natáčení. Své první dítě měla ze vztahu s potápěčem, kterého potkala při natáčení. Na dva roky si dala profesní pauzu, než se k hraní vrátila. Všechny své životní partnery potkala během své práce. I druhé dítě si pořídila z lásky a tvrdí, že žádné formality nikdy nepotřebovala.

Byla označená jako éterická bytost v adaptaci Kunderova románu

Pro českou kulturu má určitě význam její ztvárnění Terezy ve filmové adaptaci Kunderova románu Nesnesitelná lehkost bytí, která herečku mezinárodně zviditelnila.

Juliette není vyloženě oslnivá kráska, její přitažlivost spočívá hlavně v její čisté pleti, přirozeném úsměvu, který není znetvořený zákroky plastické chirurgie a ve svobodomyslném jednání a akceptování svého těla i procesu stárnutí. To ji činí otevřenou a vyrovnanou a filmová kamera toto „kouzlo přirozenosti“ umí zachytit.

Neušla pozornosti prezidentů

Když ji v roce 1990 tehdejší francouzský prezident François Mitterrand pozval na večeři do prezidentského paláce a novinářům oznámil, že se nechal inspirovat svým snem, Juliette schůzku odmítla. Podobně dostal košem i americký prezident Bill Clinton, který ji pozval do Bílého domu.

Juliette patří k herečkám, které si v klidu dají delší pauzu v kariéře. Nemá pocit, že ji něco uteče, nebo že se na ni zapomene a už nedostane příležitost. Když hraje a natáčí, žije svými rolemi, zamilovává se do svých hereckých partnerů, spolupracuje s nejlepšími režiséry a každý z hereckých kolegů si s ní chce zahrát.