Jitka Čvančarová, bývalá sestřička z Ordinace v růžové zahradě: Anděl bez křídel, který věří, že pomáhat druhým má ten největší smysl

Jitka Čvančarová, bývalá sestřička z Ordinace v růžové zahradě: Anděl bez křídel, který věří, že pomáhat druhým má ten největší smysl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na bulvár má Jitka Čvančarová vyhraněný názor, i proto se se svou rodinou odstěhovala na statek k lesu. Jako člověk, který uznává pravdu a tímto způsobem i žije, lež totiž odsuzuje. Před bulvárem by se nejraději schovala, ale jako osoba veřejně známá se mu zcela nevyhne.

Nejvíce se jí ale dotýká, když média použijí její rodinu a blízké pro své vlastní obohacení a nebojí se použít lži, které dokáží ublížit. Bohužel několikrát musela sáhnout i po pomoci právníka. Často se plátky dotýkají jejího sexy vzhledu, což jako žena samozřejmě prožívá. Přestala dávat rozhovory tištěným plátkům, ale jednou, a záměrně, se svěřila se svými nejvíce bolestivými zážitky, a to o svém potratu a úmrtí maminky. A udělala to právě proto, aby se vyhnula několikaměsíčním bulvárním senzacím a opakovanému otevírání starých ran, a také proto, aby dodala sílu těm, kteří řeší podobnou situaci a chtějí pomoci svému bližnímu důstojně odejít na onen svět. Své mamince byla oporou do poslední chvíle, podstoupila i zdravotnické vzdělání, aby se o ni mohla postarat i v tomto ohledu. Stejným způsobem dochovala i její maminka Jitky babičku. 

Potrat byl pro ni, samozřejmě jako pro každou ženu, obrovsky srdcervoucí. Po čase, kdy se s tím dokázala vnitřně vyrovnat, pochopila, že vše mělo nejspíše svůj vyšší smysl. Jitka totiž otěhotněla v době, kdy její maminka onemocněla. Po maminčině smrti se Jitce podařilo znovu otěhotnět a její syn se narodil přesně rok na to, co její maminka odešla. Chápe to jako takové vyrovnání vesmíru. Proto od té doby věří, že je cosi mezi nebem a zemí, co se nedá úplně vysvětlit a pochopit, ale je to mezi námi a každý o tom ví své. 

Sociální cítění Jitky Čvančarové a pomoc dětem jsou obrovské. K pomoci těm, kteří to potřebují, ji vedla již její babička, která pro ni byla a stále je největším lidským vzorem. V jejich rodině bylo automatické, že když má člověk sílu a prostředky, tak je musí využít k tomu, aby pomohl potřebným. Je velvyslankyní dobré vůle UNICEF a patronkou organizace DEBRA ČR. Ač je veřejný zájem právě to, co Jitce Čvančarové na její profesi vadí, v tomto ohledu je šťastná, že může její známé tváře využít. V tom vidí smysl a důstojnost své popularity. 

 

Zdroj: