Co dnes dělají herci z oblíbené pohádky Jak se budí princezny?

Co dnes dělají herci z oblíbené pohádky Jak se budí princezny?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pohádku Jak se budí princezny z roku 1977 od režiséra Václava Vorlíčka jsme si oblíbili natolik, že i dnes jde o jednu z nejkrásnějších českých pohádek a nesmí nikdy chybět ve vánočním televizním programu. Jak dnes žije trojice hlavních představitelů této nesmrtelné pohádky – princové Jaroslav a Jiří a krásná princezna Růženka?

Princ Jaroslav v podání Jana Hrušínského

Jan Hrušínský u herectví zůstal – a koneckonců to má v krvi, protože patří ke slavnému hereckému klanu Hrušínských. Má tři děti a jeho manželkou je rovněž herečka – Miluše Šplechtová. Kromě hraní se věnuje také divadlu a působí jako ředitel Divadla na Jezerce, které v roce 2004 také založil.

Herec, principál a také dabér je výraznou osobností a známý je i tím, že se rád vyjadřuje k aktuálnímu dění u nás i ve světě. Kontroverzní byly například i jeho názory na pandemii koronaviru a zavřená divadla, opatření drsně kritizoval a nemoc zpočátku také zlehčoval. Později se ale za své výroky omluvil.

Princ Jiří v podání Jana Krause

I Jan Kraus u herectví zůstal, je také oblíbeným moderátorem, bavičem a publicistou. Společně s Janem Hrušínským si kromě pohádky Jak se budí princezny zahráli o několik let dříve ve filmu Dívka na koštěti. Herec je podruhé ženatý, jeho první ženou byla herečka Jana Krausová a jeho druhou a stávající manželkou je herečka Ivana Chýlková.

Celkem má herec čtyři děti a největší úspěchy slavil se svou talk show Uvolněte se, prosím, která se později přesunula na jinou televizní stanici a přejmenovala na Show Jana Krause.

Princezna Růženka v podání Marie Horákové

Marie Horáková je známá také jako Marka Míková – a herectví se přestala věnovat už dávno. Její nejslavnější rolí tak už navždy zůstala princezna Růženka. Z oboru tak ale úplně nezmizela. Věnuje se totiž divadlu, působí jako divadelní režisérka, spisovatelka, klávesistka a baskytaristka holčičí kapely Zuby nehty. Na DAMU vystudovala obor režie a dramaturgie, a mimo jiné se věnuje také projektu Loutky v nemocnici. Na doby, kdy byla herečkou, ale vzpomíná dobře.

Všem třem hlavním protagonistům se vede skvěle.

Zdroje: