Hollywoodský krasavec Ian Somerhalder je nejen sexy, ale má i dobré srdce: Dokonce založil vlastní nadaci

Hollywoodský krasavec Ian Somerhalder je nejen sexy, ale má i dobré srdce: Dokonce založil vlastní nadaci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fanynkám se při pohledu do jeho modrých očí podlamují kolena. Ian Somerhalder ale není jen hvězdou Upířích deníků. Co jste o tomto slavném krasavci možná ještě nevěděli?

Začátky v modelingu

Ian Somerhalder se narodil 8. prosince 1978 ve městě Covington, které se nachází v americkém státě Louisiana. Svoje příjmení má po adoptivním pradědečkovi.

Matka je terapeutkou, otec podnikatelem, rodiče jsou rozvedení, malý Ian tak vyrůstal pouze s matkou. Herec má ještě další dva sourozence. O tom, že na modrookého hocha je nadmíru hezký pohled, záhy nebylo pochyb. Už v deseti letech se tak věnoval modelingu, pracoval pro značky Calvin Klein, Dolce a Gabana či Gucci.

Později však „přesedlal“ na herectví. Na střední škole to sice na krátký čas vypadalo, že ho zláká spíše sport, nicméně světla ramp byla silnějším magnetem. Impulsem byl pobyt v New Yorku. To mu bylo sedmnáct.

První velkou roli získal v roce 2002 v komedii Pravidla vášně. Průlomovou hereckou příležitostí známého krasavce byl Boone Carlyle ze série Ztraceni. Mezi další výraznější počiny v jeho filmografii patří například americký akční film Turnaj zabijáků.

Sexy modrooký upír

Divačky se do něj zamilovaly, když hrál postavu jménem Damon Salvatore v seriálu Upíří deníky. Rok 2012 mu pak přinesl možnost se objevit ve filmu The Framed. Mezi jeho poslední role pak patří hororový seriál V Wars z produkce Netflixu.

V soukromí je šťastně ženatý s herečkou Nikki Reed, se kterou má dceru. Slavnou krásku si bral v roce 2015 a jejich manželství neprovází žádné skandály. I soukromí své holčičky slavný hollywoodský pár důsledně chrání.

Známý herec je také zastáncem ochrany životního prostředí a práv zvířat. Na toto konto založil také vlastní nadaci Ian Somerhalder Foundation. Ostatně v soukromém životě je milovníkem koček. Angažuje se rovněž v projektu It Gets Better, který si klade za cíl bránit sebevraždám mezi LGBT mladými lidmi.

Zdroje: