Hunger Games: Čerstvá novinka pro fanoušky populární filmové série

Hunger Games: Čerstvá novinka pro fanoušky populární filmové série
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Chystá se prequel a má už konkrétní podobu. Film bude natočen podle románu Balada o slavíkovi a hadovi od Suzanne Collins. Podle toho, co zveřejnil magazín Deadline, začátek natáčení se blíží. Promluvil o tom Joe Drake, prezident skupiny Lionsgate Motion Picture Group.

Dobrodružství Katniss Everdeenové nadchlo publikum po celém světě, díky čemuž je sága jednou z nejúspěšnějších filmových sérií vůbec. Nedávno Joe Drake oznámil, že zahájení výroby proběhne v první polovině příštího roku, přičemž datum distribuce bude mezi koncem roku 2023 a začátkem roku 2024. Žádné novinky týkající se herců, kteří se do natáčení zapojí, zatím nejsou známé.

A jak to vše začalo

Psal se rok 2012 a Jennifer Lawrence se ukázala jako odvážná hrdinka prvního dílu filmové ságy Hunger Games. Za roli ji bylo nabídnuto půl milionu dolarů a trvalo jí tři dny, než práci přijala. Netušila, jak významně si v ten okamžik zajistila mezinárodní popularitu a kolik milionů dolarů ji přinese pokračování. A ještě se naučila perfektně zacházet s lukem!

Už od prvního filmu bylo v plánu pokračování a všichni herci ve významných rolích si museli přečíst celou řadu románů od autorky Suzanne Collins. Jennifer nebyla jediná, kdo se něco nového přiučil. Isabelle Fuhrman se naučila obstojně házet noži a Alexander Ludwig si vylepšoval kondičku s americkou jednotkou NAVY SEAL.

V roce 2013 přišlo pokračování Hunger Games: Vražedná pomsta, následoval třetí díl v roce 2014 Hunger Games: Síla vzdoru 1. část a konečně následující rok Hunger Games: Síla vzdoru 2. část. Vizuální efekty na tomto díle byly tak pracné, že na nich editoři začali pracovat ještě dřív, než zahájili práce na předchozím díle.

Už první film byl kasovním trhákem a vydělal přes 690 milionů dolarů. Celkově filmová série vydělala 2 900 000 000 dolarů.

Co přinese prequel

Chystaný film se zaměří na Coriolana Snowa ve věku 18 let, roky předtím, než se stane tyranským prezidentem Panemu. Mladý Coriolanus je pohledný a okouzlující, a přestože rodina Snowů prošla těžkými časy, vidí šanci na změnu, když je vybrán jako mentor pro desáté Hunger Games.

Zdroj: