Hitchcockova Rebecca v novém kabátě na Netflixu

Hitchcockova Rebecca v novém kabátě na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Veleúspěšný snímek ze čtyřicátých let se dočkal nového zpracování, které nabízí ke zhlédnutí Netflix. V celku úspěšné oprášení příběhu, na jehož původní verzi se již dnes podívá jen málokdo.

Maxim de Winter nedávno ovdověl. Na svůj zármutek po zesnulé manželce Rebecce ale brzy zapomíná v náručí jiné, mladé, krásné ženy, kterou v netflixovém vydání ztvárnila Lily James. 

Brzy se koná svatba, mladý manželský pár si užívá líbánek, skvělých okamžiků na pláži, plno legrace v tančírnách apod. Žijí spolu v Maximově honosném sídle a vše nasvědčuje tomu, že budou oba žít spokojený život až do konce věků.

Nové paní Winterové ovšem celkem brzy padají růžové brýle. Často si všímá, že jakmile vstoupí do místnosti, tak si služebnictvo přestane povídat, a navíc slýchá různé zvěsti o Maximově první manželce, Rebecce. Všichni jí tak nějak dávají najevo, že nová paní domu zkrátka nikdy nebude, zvláště pak správcová, paní Danversová, která je Rebeccou až fanaticky posedlá.

Ačkoliv se snaží o Rebecce něco dozvědět, Max pevně střeží všechna svá tajemství a paní Danversová vždy přijde pouze s pohrdavou poznámkou o tom, že se Rebecce už nikdy nikdo nevyrovná.

Produkce, vytříbené kostýmy a celková scéna, to všechno je skvělé. Co se ale týká celkového dojmu z filmu, nenahání husí kůži jako původní Hitchcockova adaptace. Snad je to hereckým obsazením, kdy Armie Hammer v roli Maxima de Wintera působí až příliš chladně, ploše a nedává najevo žádnou emoci. Lily James je po celou dobu správně plachá a vystrašená, tak jako v původní filmové i knižní adaptaci a celkově předvedla dobrý výkon. Kdo z herců si skutečně zaslouží poklonu je Kristin Scott Thomas, která se představila v roli správcové Danversové.

Na motivy románu Daphne du Maurier z roku 1938 natočil o dva roky později Alfred Hitchcock první filmovou adaptaci této prózy, přeci jen o něco povedenější, než je tato nová.