Hráli teenagery a táhlo jim na 30, se ztvárněním o několik let mladších postav neměli tito herci problém

Hráli teenagery a táhlo jim na 30, se ztvárněním o několik let mladších postav neměli tito herci problém
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hrát o 10 let mladší postavu? Není problém, vždyť to nikdo ani nepozná. A skutečně to tak je, někteří herci si zkrátka udržují mladistvý vzhled, pro příklady nemusíme ani za hranice.

Winona Ryder (49)

V roce 1999 hrála spolu s Angelinou Jolie v životopisném dramatu Narušení. Ztvárnila zde postavu Susan Kaysen, která měla ve filmu osmnáct let. Přitom v té době bylo Winoně Ryder sedmadvacet let, ale určitě se našlo jen málo lidí, kterým by tato skutečnost vadila. Winona i přesto že za rok oslaví padesátku stále na svůj věk nevypadá a udržuje si mladistvý vzhled.

Stockard Channing (77)

Tuto méně známou herečku si pamatujeme hlavně ze slavného filmového muzikálu Pomáda, kde ztvárnila vůdkyni dívčí party Betty Rizzo. Stockard Channing sice nebyla jediná starší herečka obsazená v roli středoškolačky, ostatně i John Travolta měl 23 let, když se muzikál natáčel a patřil k těm nejmladším, Stockard si ale zahrála Betty Rizzo v třiatřiceti letech.

Tereza Těžká (25)

Dokumentární film V síti poukazující na sexuální predátory na internetu máme ještě v živé paměti, vyšel teprve nedávno. Všechny herečky byly starší než postavy, které hrály. Nejviditelnější rozdíl byl ale nejspíš u Terezy Těžké, která z celého obsazení působila nejmladistvěji a roli dvanáctileté školačky zvládla, stejně jako její kolegyně, opravdu věrohodně.

Emilia Clarke (34)

I když byla seriálová Daenerys Targeryen od začátku malinko starší než ta původní knižní a měla sedmnáct let namísto původních třinácti, ani zde neobsadili tvůrci herečku ve stejném věku. Když začala Emilia Clarke seriál točit, bylo jí pětadvacet let, drobná postava a blonďatá paruka ale udělaly své, nejspíš ani nebylo třeba přidávat postavě roky navíc.

Helen Bonham Carter (53)

Netflixový hit The Crown přinesl sondu do života královské rodiny. Helen Bonham Carter zde ztvárnila princeznu Margaret v letech, kdy bylo princezně přibližně 35 let, přesto roli dostala padesátiletá herečka. Ukázalo se ale, že to vůbec nebyla špatná volba.

Shirley Henderson (54)

Možná vám toto jméno nic neříká, určitě si ale pamatujete na Ufňukanou Uršulu z Harryho Pottera. Když se objevila ve filmu Harry Potter a tajemná komnata, bylo jí dávno přes třicet. Stačilo jen udělat culíčky a nasadit kulaté brýle a voila, Uršula byla na světě.

Zdroje: