Adam „Haďák“ Hruška ze seriálu ZOO nemá nikoho rád. Změní to Anička?

Adam „Haďák“ Hruška ze seriálu ZOO nemá nikoho rád. Změní to Anička?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šestadvacetiletý sympaťák Šimon Bilina si už zahrál v četných seriálech, např. Modrý kód, Specialisté, Anatomie života, Špunti na cestě nebo Odznak Vysočina. Zatím nejvýrazněji se ale projevuje v seriálu Zoo, kde hraje nepřístupného „Haďáka“.

Válka, vězení i ztráta rodičů

Adam, bývalý voják z Afghánistánu, to v životě neměl snadné. Přežil teroristický útok i pobyt ve vězení. S traumatem z války se nepříliš úspěšně vyrovnává v tichém pavilonu plazů, kde pracuje jako ošetřovatel. Do zoo se dostal tak trochu z protekce, poněvadž jeho dědeček Josef Hruška tam dlouhá léta řediteloval a dodnes vzbuzuje mezi zaměstnanci respekt.

Kromě dědečka vlastně Adam nikoho nemá. Jeho rodiče se zabili při leteckém neštěstí, což mladíkovo srdce jen ještě víc zatvrdilo vůči jakýmkoli citům. Nelze mu však upřít talent a zkušenosti – pokud jde o hady, želvy, krokodýly a jiné plazy, nenašel by se široko daleko schopnější ošetřovatel.

Drsný zachránce

Snad jen díky jeho mimořádné péči o zvířata trpí současná ředitelka Roklová Adamovo nevhodné chování vůči kolegům i návštěvníkům. Kvůli prožitým válečným hrůzám přestal věřit v lidi a vlastně je vůbec nemá rád. Na pavilonu plazů nejvíc oceňuje právě klid a běda tomu, kdo by ho v jeho noře vyrušil! Adam se nebratříčkuje s okolím, kolegům se vyhýbá, nestojí o vztah a nechce ani děti.

Dnes a denně vidí, jak nemožně se návštěvníci zoo chovají. Znovu a znovu byl nucen spontánně vyrazit do akce, aby zachránil opilé výtržníky před bláznivým skokem do výběhu gepardů nebo aby spasil zatoulané dítě před stádem buvolů. Ačkoli se jedná o hrdinské skutky, často se obrátí proti němu, protože nikdy nezapomene neopatrným návštěvníkům hrubě vynadat. Oni si to, samozřejmě, většinou nahrají na video.

Kráska a zvíře

Michaela Pecháčková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Adam tak vrhá na zoo špatné světlo, protože díky videím dokážou nezodpovědní návštěvníci obracet situaci ve svůj prospěch a všechno překroutit. Ředitelce Roklové to přidá další vrásky, ale naštěstí pokaždé zakročí krásná a hodná Anička, aby Adama z problémů vysekala. Většinou totiž bývá u všech kritických událostí přítomna a dostane nějaký spásný nápad, jak Haďáka zachránit.

Avšak přestože se znovu a znovu snaží naklonit si ho přátelským jednáním, on vůči ní zůstává chladný a nezdráhá se jí drsně vynadat. Nakonec to ale bude právě její láska, co Adama změní…

Zdroje článku: