Gillian Anderson: Nezapomenutelná agentka Dana Scullyová jde z role do role. Tentokrát ztvární kontroverzní političku

Gillian Anderson: Nezapomenutelná agentka Dana Scullyová jde z role do role. Tentokrát ztvární kontroverzní političku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnes dvaapadesátiletá herečka si rozhodně na nedostatek práce stěžovat nemůže. Zatímco její vrstevnice se snaží s pomocí plastické chirurgie o zázrak, Gillian se našla v rolích silných a mocných žen staršího věku a pro role ji musí ještě nějakou tu vrásku navíc v maskérně udělat.

Seriál Koruna ji pomohl k další zajímavé práci

Bývalá představitelka agentky FBI, která pronásledovala mimozemšťany v několikaletém seriálovém projektu Akta X, nedávno zazářila v seriálu Koruna, kde byla velice přísnou Margaret Thatcher, která byla ve své funkci předsedkyně vlády Velké Británie považovaná za velice tvrdou a neústupnou političku.

Gillian Anderson si za interpretaci této složité postavy světových dějin vysloužila uznání na celém světě a evidentně se osvědčila i v očích filmařů, protože jí čeká další seriálová výzva.

Nová seriálová výzva

V novém seriálu, který by měl vyprávět příběh historie Spojených států viděný očima žen, jež žily v Bílém domě po boku svých manželů, amerických prezidentů. Gillian se tak stane ikonou 20. století Eleanor Roosevelt.

A nebude jedinou první dámou, která připomene dobu, kdy vládl zemi její muž. Další herečkou bude Michelle Pfeiffer v roli Betty Ford a Viola Davis jako Michelle Obama. Všechny tři herečky spojuje nominace na Zlatý glóbus. Pro Anderson už je to šestá nominace. Tentokrát to bylo za roli v seriálu Koruna. Dříve získala Emmy a Zlatý glóbus (a další 3 nominace) za roli Dany Scullyové v seriálu Akta X. Další nominaci měla za roli v seriálu Ponurý den.

O Eleanor Roosevelt

Její nová seriálová postava Eleanor Roosevelt žila v Bílém domě jako první dáma nejdelší časové období od roku 1933 až do roku 1945 a stala se významnou politickou a diplomatickou osobností. Byla také považovaná za kontroverzní aktivistku v oblasti občanských práv. Jako vůbec první manželka prezidenta pořádala tiskové konference, psala do novin a měla svůj týdenní rozhlasový pořad. To v té době nebylo pro manželku významného muže úplně běžné. Byla to také Eleanor, kdo „dotlačil“ Spojené státy do OSN. Stala se první americkou delegátkou.