Filmy o zpěvácích, kapelách a hudebnících, o jejich tvorbě i vzrušujících životech

Filmy o zpěvácích, kapelách a hudebnících, o jejich tvorbě i vzrušujících životech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když je umělec opravdu skvělý, lidé se zajímají nejen o jeho tvorbu, ale chtějí vědět, jak žil a jaký to byl člověk. Právě proto se režiséři rozhodli, že osudy některých zajímavých postav zpracují do celovečerních filmů a podělí se s diváky nejen o skvělou hudbu, ale i o zmapování jejich životů.

To nejzajímavější o lidech, kteří spojili svůj osud s hudbou

 

Bohemian Rhapsody (2018) hodnocení 88 %

Jde o filmové zpracování životního příběhu Freddieho Mercuryho v režii Bryana Singera a Dextera Fletchera. Film zaznamenal obrovský úspěch napříč generacemi diváků, kteří ocenili ve snímku nejen skvělou hudbu, ale i dobře zpracovaný děj. Rami Malek hraje Freddieho od dob jeho mládí. Snímek je o přátelství, o formování hudební skupiny Queen, vzestupech i pádech až po legendární koncert „Live Aid“. Divák dostane pořádnou nálož skvělé muziky a vzrušující podívanou o životě hudební legendy.

Io sono Mia (2019) hodnocení 73 %

Životopisný snímek zachycuje život umělkyně, její úspěchy a bolesti. Děj začíná v roce 1989 na hudebním festivalu v Sanremu, kde se zpěvačka po delší době objevila. Talentovanou zpěvačku si zahrála Serena Rossi. Film byl natočený jako pocta zpěvačce, která zemřela ve věku 47 let na srdeční zástavu. Měla dlouhodobé bolestivé zdravotní problémy, které mírnila léky a bohužel i kokainem.

Amadeus (1984) hodnocení 89 %

Velkofilm z dílny Miloše Formana mapuje život brilantního rakouského skladatele Wolfganga Amadea Mozarta. Miloš Forman vycházel ze známých historických skutečností, které doplnil o divácky zajímavé prvky. Film mapuje umělce od zázračného dítěte, přes období, kdy byl uznávaným skladatelem až po zkázu a smrt v chudobě. V hlavní roli se předvedl Tom Hulce.

Záře (1996) hodnocení 83 %

Fascinující příběh nadaného pianisty Davida Helfgotta v režii Scotta Hickse není jen o obrovském talentu, ale i o složité životní cestě mladého umělce, který žil pod silným tlakem despotického otce, který rozhodoval o všech aspektech chlapcova života. Nakonec proti vůli otce odchází studovat hudbu do Londýna a tím otce pobouří natolik, že jej otec začne ignorovat a nadaný umělec hledá cestu, jak vztah zachránit.

Ray (2004) hodnocení 84 %

Film natočený k oslavě velkého Reye Charlese. V hlavní roli se představil Jamie Foxx. Poutavý příběh diváka provází od zpěvákova dětství, přes slepotu, manželství až po bohatství. Řeší také rasistické problémy Ameriky. Režisér Taylor Hackford vytvořil zdařilou mapu vývoje talentovaného muže, který se stal hvězdou soulové hudby.

Walk the Line (2006) hodnocení 84 %

Hudební životopisný snímek o životě legendárního country zpěváka Johnnyho Cashe diváka provede životem hudební legendy od strašného dětství, poznamenaného smrtí bratra až po dobu, kdy se zpěvák se svým talentem prosazuje. Úspěch, drogy, ženy, písně, a nakonec štěstí a láska – to je pohnutý život hlavního hrdiny, kterého ve filmu Jamese Mangolda ztvárnil Joaquin Phoenix.

Edith Piaf (2007) hodnocení 81 %

Srdcervoucí herecký výkon mladé francouzské herečky Marion Cotillard v režii Oliviera Dahana, je mistrovským zobrazením talentované herečky Edith Piaf. Film mapuje život a genialitu ženy, která si prošla chudobou a na vrchol se dostala jen proto, aby vzápětí upadla do samoty a bolesti. Nezapomenutelné písně, ze kterých prostupuje na diváka nekonečný smutek, doplňují celou dějovou linii filmu.