Ewan McGregor oslavil padesátiny krátce po rozvodu, který se táhl roky

Ewan McGregor oslavil padesátiny krátce po rozvodu, který se táhl roky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ewan McGregor je jedním z nejuniverzálnějších hollywoodských herců. 31. března 2021 oslavil 50 let a během své kariéry již získal řadu ocenění a také role, které se zapsaly do dějin kinematografie, jako Rent Boy z Trainspotting nebo Christian z Moulin Rouge.

V roce 1997 ho časopis Empire uvedl na 36. místě v Top 100 filmových hvězd všech dob. Narodil se ve skotském Perthu a v 18 letech se přestěhoval do Londýna, aby studoval na Guildhall School of Music and Drama. 

Úspěchy v kariéře se dostavily už na začátku kariéry

První opravdový úspěch sklidil za roli ve filmu Dannyho Boylea Mělký hrob z roku 1994, kdy mu bylo 23 let. O dva roky později dal herec o sobě vědět po celém světě díky filmu Dannyho Boylea Trainspotting, který byl natočen podle stejnojmenného románu Irvina Welshe. Ewan hraje Marka Rentona (Rent Boy), závislého na heroinu. Film se stal hitem a zařadil se na 10. místo v žebříčku 100 nejlepších britských filmů 20. století British Film Institute.

V roce 1997, opět pod režijním vedením Dannyho Boylea, si zahrál po boku Cameron Diaz ve snímku Extra život. Celosvětovou slávu Ewana McGregora potvrdila sága Hvězdných válek, v níž hraje roli mladého Obi-Wana Kenobiho. 

V roce 2002 si zahrál v nezapomenutelném muzikálu Moulin Rouge po boku Nicole Kidman a získal nominaci na Zlatý glóbus. Následovala celá řada úspěšných filmu. Z těch novějších stojí za připomenutí Muž ve stínu Romana Polanského z roku 2010. Film se objevil na berlínském filmovém festivalu a získal mnoho ocenění, včetně ceny za herecký výkon. Nominaci na Zlatý glóbus získal za film Lov lososů v Jemenu. Herec samozřejmě nemohl chybět ve volném pokračování snímku, který ho proslavil a vrátil se tak do role Rent Boye ve snímku T2 Trainspotting.

Hercovo soukromí

V roce 2002 koupili Ewan McGregor a jeho tehdejší manželka Eve Mavrakis nemovitost v Los Angeles za zhruba 1,9 milionu dolarů. Majetek v Brentwoodu ve stylu 30. let se stal jejich rodinným domem na několik příštích let, ale věci se změnily, když se Mcgregor a Mavrakis rozešli v roce 2018. McGregor podal žádost o rozvod v Kalifornii. Kalifornské právo stanoví, že veškerý majetek musí být rozdělen na polovinu, bez ohledu na to, kdo peníze vydělal.

Dlouhý rozvod

V roce 2019 však bylo oznámeno, že soudci s největší pravděpodobností poskytnou Mavrakis celý rodinný dům, protože měla výhradní péči o děti. Přestože Ewan žádal o společnou péči, neuspěl. Odhadovalo se, že McGregor kvůli tomuto rozhodnutí přišel o 4 miliony dolarů.

Ewan McGregor se nechal nachytat s milenkou Mary Elizabeth Winsteadovou v roce 2017, kdy byly zveřejněny kompromitující fotografie. V roce 2019 si pár koupil hnízdečko lásky v kaňonu Topanga.

V srpnu 2020 dosáhli Ewan a Eve vypořádání majetku, který ukončil jejich 22leté manželství. Eva získala dům, jehož hodnota se vyšplhala na 6,6 milionu dolarů, šperky, bankovní účet s 500 tisíci dolary a pět aut. Má právo také na část hercových licenčních poplatků z filmů, které vznikly během manželství. To zahrnuje tři filmy Hvězdné války a několik dalších trháků. Ewan musí ještě měsíčně manželce posílat 51 tisíc dolarů, ale ponechal si po rozvodu 30 vozidel!