Dětští herci v Ulici: Kdo se seriálem vyrostl a kdo si v něm zahrál už jako novorozeně?

Dětští herci v Ulici: Kdo se seriálem vyrostl a kdo si v něm zahrál už jako novorozeně?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I v nekonečném seriálu Ulice hrají jednu z hlavních rolí děti. A těch se tam objevuje opravdu hodně. Pro některé dětské herce natáčení trvalo několik let a se seriálem skutečně vyrostli. Jiní si v něm zase zahráli jen krátce po narození. Jací dětští herci se tedy v seriálu objevili a co dělají dnes?

Jakub Štáfek

Jakub Štáfek je v současné době spojen hlavně s rolí fotbalisty Laviho ze seriálu a stejnojmenného nového filmu Vyšehrad. Hrál také jednoho z vyšetřovatelů v krimi seriálu Specialisté. Nejvíce ho však na začátku jeho kariéry proslavila právě role v Ulici.

V seriálu byl od jeho začátku v roce 2005, kdy mu bylo teprve 15 let. Několik let hrál oblíbenou postavu Matěje Jordána a během natáčení získal cenné rady od známých hereckých kolegů, které mu v budoucích rolích hodně pomohly. Od té doby hraje stále dál a dál, takže ho určitě budeme ještě dlouho vídat jak na televizních obrazovkách, tak filmových plátnech.

Matyáš Valenta

Matyáš Valenta, kterého si můžete pamatovat jako malého rošťáka z Rafťáků, v Ulici už od devíti let hrál Františka Hrubého. Právě tato role jeho kariéru nastartovala a přivedla ho k většímu publiku, přestože od dětství hrál v reklamních spotech a objevil se například v seriálu Redakce. V Ulici hrál téměř od jejích začátku a u role se udržel několik let. Později s ním v seriálu začala hrát také jeho sestra Anna-Marie Valentová, která hrála Emu Toužimskou.

Od role v Ulici si ho kromě diváků začali více více všímat také filmaři a dodnes skáče z role do role. Mezi jeho nejznámější filmy a seriály zatím patří romantická komedie Sezn@mka (2016) nebo seriál Cukrárna. Naposledy se objevil v epizodní roli seriálu Specialisté.

Jan Komínek

Jan Komínek dnes patří mezi nejobsazovanější mladé české herce a má za sebou spoustu seriálů a filmů. Mezi těmi nejznámějšími byste našli například seriály Krejzovi a Anatomie života, komedii Bajkeři (2017) nebo pohádky Pravý rytíř (2016) či Dvanáct měsíčků (2012).

S herectvím ale začínal už v brzkém věku a role emo studenta Alexe Tomana rozhodně nebyla jeho první prací před kamerou. Začínal především v seriálu Horákovi, kde hrál od svých dvanácti let. V Ulici začal hrát až v sedmnácti a jeho role byla spíše vedlejší, takže je dost možné, že už si na něj nevzpomínají ani ti nejvěrnější fanoušci Ulice.

Vladislav Rousek

Vladislav Rousek, který v seriálu hrál Borise Nekonečného, se taktéž stal jednou z dětských hvězd seriálu. Jeho herecká kariéra však po seriálu už tak úspěšná nebyla. Role v Ulici byla jeho prvním hereckým počinem a poté už se objevil jen v seriálu Soukromé pasti, filmu Rudý baron (2008) a jedné epizodě dramatického seriálu Oběti. S hraním tedy po Ulici skončil a nyní se mu už dlouhou dobu nevěnuje.

Justýna Drábková

Jedním z miminek, které si v seriálu zahrálo, byla malá Justýna Drábková, dcera herečky Jany Bernáškové. Jana Bernášková v Ulici hrála roli Bety, ale kvůli jejímu těhotenství musel být změněn také osud její seriálové postavy. A na roli dcerky Barunky by se nikdo nehodil více než její pravá dcera Justýna. V seriálu se tedy objevila jen na kratší dobu, a to hned krátce po narození. Dnes je jí už šestnáct let, své matce se podobá jako vejce vejci a stihla si vyzkoušet jak práci herečky, tak modelky.

Zdroje článku: