Denisa Mastná z Ulice jako obávaná primářka chirurgie

Denisa Mastná z Ulice jako obávaná primářka chirurgie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Ulici hrála Stanislava Jachnická bezdětnou Denisu Mastnou, manželku Radka, která v závěru svého působení zastupovala jednu z politických stran po boku Světlany Nyklové. Nyní můžete herečku vídat v seriálu Chlap jako ráznou a neoblíbenou primářku chirurgie.

Manželka Radka Mastného

Ze seriálu Ulice si Stanislavu Jachnickou jistě pamatujete jako Denisu, druhou manželku Radka Mastného, jež s ním pracovala na radnici a byla jeho pravou rukou. O jejich vztahu přitom už dávno ztratila iluze. Věděla o manželových nevěrách, ale navenek se tvářila, že je nad věcí, a dobře si uvědomovala, co na něj platí. V práci byla schopná a měla perfektní přehled o dění kolem. Její osobní život byl naproti tomu chudý, protože nikdy neměla děti.

Sblížila se však s Radkovou dcerou Gábinou. Později se stala tváří politické strany Reálné ženy, kterou vedla společně se Světlanou Nyklovou. V současnosti už v seriálu nepůsobí a Radek se zatím znovu sblížil se svou první manželkou Milenou.

Špičková primářka, příšerná ženská

V novém a divácky úspěšném seriálu Chlap vystupuje Stanislava Jachnická jako MUDr. Marta Greplová, přísná a nepopulární primářka chirurgie. Je matkou pětadvacetileté stážistky a začínající lékařky Lindy Myšičkové (Elizaveta Maximová), která na kliniku nastupuje krátce po škole jako jedna z mladých posil místní interny.

O jejich příbuzenském vztahu se však ani jedna z nich mezi kolegy nešíří. Když tak zastupující primář Marek Sýkora (v pátém díle nazvaném Užitečná chyba) prozradí, že je Linda dcerou Greplové, všichni ji hned odsoudí jako protekčního mazánka. Dokonce ani nejbližší kamarád Filip nemá pro dívčino mnohaleté tajnůstkaření pochopení. Linda však nikdy nestála o protekci.

Dokáže se mladá stážistka postavit matce?

Když se jí Filip za svůj výbuch později omluví, svěří mu Linda smutný životní příběh. Když byla malá, její máma odjela do Kanady, kde odstartovala hvězdnou kariéru.

Zdálo se, že už se domů nevrátí a o vlastní dceru nejeví zájem. Po letech se však přece jen do Česka vrátila a Linda snila o tom, že ji na oddělení přivítá jako hotová doktorka, aby na ni matka byla hrdá. Jenomže to první, co dceři po dlouhém odloučení řekla, bylo, že není vhodné, aby pracovaly na stejné klinice. Od té doby se jí Linda vyhýbá – což by nejspíš udělal každý, kdyby mohl, protože primářka Greplová si rozhodně nebere servítky a je ostrá jako břitva. Pro Lindu je však důležité se jí postavit, jinak nikdy nebude mít klid a sebedůvěru.

Když se naskytne příležitost rychle odvolat plánovanou operaci, chopí se jí právě Linda. Vyzbrojí se kuráží a vtrhne na operační sál, kde matku důrazně požádá, aby zákrok přerušila, protože diagnóza pacientky byla určena nesprávně a operace by její problémy nevyřešila. Primářka na základě nových informací ustoupí a Linda je šťastná, že jí dokázala čelit. Můžou ale ještě zachránit pochroumaný vztah matky a dcery?

Zdroj článku: