Tereza Ramba a Jiří Mádl v Deníčku moderního fotra již v srpnu

Tereza Ramba a Jiří Mádl v Deníčku moderního fotra již v srpnu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Dominik Landsman začínal se svým blogem, netušil, že jeho pohled na otcovství najde mezi čtenáři takovou přízeň. Dnes se dokončuje film podle jeho knihy a on sám říká, že je to na nejvyšší možná meta. Nobelovku ani Magnesii Literu již neočekává.

S příchodem prvního potomka a nástupem na mateřskou dovolenou založil Dominik Landsman blog. Své každodenní strasti spojené s péčí o malého, avšak velmi aktivního synka Čeňka se později rozhodl přenést také do knížní podoby. Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti se stal bestsellerem a došlo také na další pokračování. Příběh o tom, jak si po neplánovaném početí poradí novopečený tatínek Dominik v domácnosti milovaným potomkem a úhlavním nepřítelem v jedné o sobě, když se živitelem rodiny stane jeho žena, nyní filmaři přenesli také na plátno. 

Pro režiséra Jana Haluza jde o jeho celovečerní debut. Také scénář k filmu zpracoval on a podle jeho slov dostal neobvyklou tvůrčí svobodu. 

Své vteřiny slávy si na plátně zažije i sám autor, kterému byla přidělena drobná role taxikáře. „Ačkoliv nemám s natáčením čehokoliv, natož potom celovečerního filmu, žádnou zkušenost, obdržel jsem důležitou a zásadní (zásadní nejen pro film, ale i pro samotné lidstvo) roli bezejmenného taxikáře, který asi třikrát odveze hlavní hrdinku. A to není všechno (pozor spojler) moje postava bezejmenného taxikáře řekne dokonce jednu větu: „To je ale hezký chlapeček, jak se jmenuje?“ Věřím, že tato věta jednou zlidoví,“ říká o své (možná životní) roli Landsman. 

Na druhé straně pro hlavní představitele se o premiéru nejedná, už vůbec ne o tu společnou. Jiří Mádl a Tereza Ramba se společně objevili již v pěti celovečerních filmech. Tentokrát se sešli jako manželé a rodiče malého Čeňka. V roli divokého batolete se vystřídali celkem tři dětští herci. V dalších rolích uvidíte Ondřeje Malého, Lucii Benešovou, Lukáše Hejlíka, Robert Jašków a další. 

Rodinou komedii můžete v kinech zhlédnout od 12. srpna. 

 

Zdroje: