Daly život Rodinným poutům a dalším úspěšným seriálům: Kdo jsou Jitka a Kateřina Bártů?

Daly život Rodinným poutům a dalším úspěšným seriálům: Kdo jsou Jitka a Kateřina Bártů?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sesterský tandem Jitka a Kateřina Bártů je v Česku znám především svou prací na seriálech. Které tituly mají tyhle dámy na svědomí a jak to mají úspěšná dvojčata v soukromí?

Za Rodinnými pouty stál úspěšný dívčí tandem

Dvojčata Bártů se narodila 12. října 1974 v Jihlavě. Po maturitě v rodném městě, kde absolvovaly gymnázium, vyrazily sestry na zkušenou do světa.

V USA dvojčata vystudovala scenáristiku a film. Jejich působištěm se tehdy na nějakou dobu stalo Los Angeles. V Americe nakonec strávily pět let a dodnes ji považují za svůj druhý domov. Svoji kariéru započaly jako copywriterky. Záhy se jim však podařilo se uplatnit jako scénáristy.

Veřejnost si jejich jména zapamatovala hlavně s prvním českým „nekonečným“ seriálem, kterým se v roce 2004 stala Rodinná pouta, v němž si dokonce samy zahrály. Česká soap opera následně pod pozměněným názvem Velmi křehké vztahy pokračovala až do roku 2009.

Úspěch seriálu Rodinná pouta jasně ukázal, že sesterská spolupráce je úspěšná. Jitka a Kateřina Bártů tak během let vytvořily společnými silami řadu dalších českých primetime seriálů. Podepsány jsou pod seriály Bazén, Gympl s (r)učením omezeným, V.I.P. vraždy nebo Temný kraj.

Dvojčata pokračují v úspěšné kariéře

Mají založenou i vlastní produkční společnost Twinpower. Jitka Bártů zastává post režiséra, Kateřina Bártů působí jako producent nebo kreativní producent.

Za sebou mají také scénář k filmu Vánoční hvězda z roku 2012 a tři knihy, a to trilogii Rodinná pouta, která jsou knižní verzí právě známého televizního seriálu.

Za aktivní dámy hovoří především jejich práce. Scénáristicky jsou činné dodnes. Na veřejnosti se však příliš neobjevují a o svém soukromí se nešíří. Dokonce ani fenomenální úspěch Rodinných pout, kdy se na dvojčata nutně upřela intenzivnější pozornost novinářů, je nepřiměl k tomu, aby na sebe sestry Bártů prozradily víc.

A to i když svorně připustily v jednom z mála rozhovorů, které poskytly, že inspiraci pro svou práci čerpají také v reálném životě a do scénářů otiskují historky svých přátel a známých. Na sebe tak jen „práskly“, že jsou každá trochu jiná, občas svou identičnost využily a vyměnily se, a svatba pro ně určitě není prioritou.