Čtvrteční Prostřeno s Martinem: Když Mexiko, tak hlavně hodně chilli

Čtvrteční Prostřeno s Martinem: Když Mexiko, tak hlavně hodně chilli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martin se přihlásil sám. Inspiraci vzal u manželky, která už v soutěži byla. Chtěla mu radit co a jak, ale on si poradit nenechal a možná toho během vaření i zalitoval. Možná trochu neuváženě se s manželčinou účastí pochlubil hostům a ti hned spekulovali, zda mu to nepřineslo výhodu.

Martin není žádný velký kuchař a doma vaří manželka. Je to opět jeden ze soutěžících, u kterých musí diváci přemýšlet, proč vlastně v soutěži je. Martin všechny dny podával na kameru odbornou kritiku, takže všichni od něj očekávali, že předvede zajímavá jídla. To nakonec udělal, ale tak to asi neplánoval.

Jako předkrm se podávala tortilla s kuřecím masem. Tortila byla kupovaná, to se hostům moc nelíbilo. Jíst se dala. S polévkou už to bylo horší. Mexická polévka Martinovi chutná, ale s největší pravděpodobností jí nevaří a ani si ji moc nenacvičil. Maso naložil do pálivé marinády a znovu ještě u vaření polévku dochutil rozdrcenou chilli papričkou.

Když ochutnal, zalil ho pot. Moc nepomohlo, že polévku naředil. Hosté ani neřešili oblíbené polévkové téma, zda dal či nedal do polévky kostku. Všechny chutě byly schované za dominantní pálivostí. Martin se přesto u stolu pochválil, jak se mu jídlo povedlo. V kuchyni si ovšem sám nadával, že se mu nic nedaří.

hlavní chod u Martina, FTV Prima

Žebra na medu dobře vypadala, ale každý nemá rád sladké maso, takže to nebyla úplně nejšťastnější volba. Maso bylo alespoň měkké. Čedarový chléb všechny zklamal, protože šlo o obyčejný kupovaný chleba, na kterém byl plátek sýra. Kuchařský záměr se moc nepovedl. Martin chtěl, aby se sýr při zapékání roztekl do chleba, ale už to z časových důvodů nemohl realizovat, protože hosté stále na něco čekali, a to poměrně dlouho. Byli z toho, jak Martin pořád odbíhá od stolu, trochu otrávení. Z dlouhých přestávek mezi jídly také. Navíc si všimli, že Lenka dostává jídlo vždy jako poslední, což by se u stolu, kde sedí jediná žena, stávat nemělo.

Ani dezert se Martinovi nepovedl úplně podle plánu. Chyběla šlehačka. Martin měl v plánu použít starý osvědčený systém našlehání pomocí bombičky, jenže to neuměl a asi doma nemají šlehač, kterým by asi za minutu měl šlehačku hotovou. Čokoládové řezy sice nebyly špatné, ale šlehačka a zmrzlina by možná nějaký ten bodík navíc přinesly.

Úkol týdne sice Martin připravil, ale zapomněl ho hostům dát. Tak ho rovnou vyhodil do koše. O plýtvání asi ještě nikdy neslyšel.

Pánové hodnotili svorně sedmičkami a Lenka dala šest bodu.

A co na to diváci?

Diváky moc jídlo nezajímalo. Řešili mnohem palčivější problém. Jména děti! Ale nikomu určitě neuniklo, jak v poslední době nenápadně všichni ukazují kuchyně se spotřebiči jedné značky. Jak bylo už párkrát vidět, občas se s nimi ani soutěžící nenaučili zacházet. To začíná být podle diváků už dost trapné.

 

Zdroje článku: