Proč Taylor Lautner málem přišel o roli Jacoba ve Stmívání aneb co jste nevěděli o tomto fešákovi

Proč Taylor Lautner málem přišel o roli Jacoba ve Stmívání aneb co jste nevěděli o tomto fešákovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Díky roli vlkodlaka v pětidílné filmové sérii The Twilight Saga si Taylor Lautner získal srdce mladých dam po celém světě. Letos oslavil 29. narozeniny a jeho zlatá éra již zřejmě pominula.

Jacob měl původně být pouze drobná postava 

V prvním díle jsme neměli příliš prostoru se s Jacobem seznámit. Původně se měl totiž objevit pouze v tomto úvodním díle jako přítel Belly. Nakonec se ale autorka rozhodla, že dá pohlednému vlkodlakovi více prostoru, a tak jsme později v Novém měsíci byli svědky toho, jak se z přítele pro Bellu stává potencionální milostný objekt a původně nenápadná role pořádně zamíchala kartami. 

O roli málem přišel

Zásadní změna ve druhém díle byla v plánu také v hereckém obsazení. V knižní předloze měl z původních 153 cm během jediného roku vyrůst do dvou metrů. To samozřejmě není pro žádného herce fyzicky možné, Taylorovi ale nenahrával fakt, že ve skutečnosti měl pouze 177 cm a jen těžko mohl vedle Belly nebo Alice působit mohutným dojmem. Tvůrci jej chtěli nahradit, mladý herec se však odmítl role vzdát, rozhodl se na sobě pracovat a podařilo se mu nabrat přes 13 kilogramů. Pro jeho znovuobsazení se vyjádřili také fanoušci, po premiéře prvního filmu totiž sklidil v jejich řadách úspěch. 

Mistr světa v karate 

V šesti letech začal docházet na hodiny karate. Již po roce trénování se účastnil prvního národního turnaje, kde si ho všiml známý americký herec a kaskadér Chaturantabut a následně jej několik let trénoval. Taylor získal černý pásek již jako osmiletý a vyhrál několik juniorských šampionátů. Již v jeho deseti letech se ale rodina přestěhovala do Los Angeles, čímž byl definitivně zpečetěn jeho osud jako herce.

Taylor po boku známých krásek 

O pozornost dam nikdy neměl nouzi. V roce 2009, kdy si premiéru odbyl druhý ze série filmů, se objevil po boku zpěvaček Seleny Gomez a také Taylor Swift. Ty nahradil roční vztah s herečkou a modelkou Lily Collins. Během jeho aktivních hereckých let byl spojován také s Maikou Monroe, Marii Avgeropoulos nebo Billie Catherine Lourd. Od roku 2016 nepracoval na žádném velkém projektu a prakticky zmizel z Hollywoodu.