Cesta Hugha Jackmana ke slávě – před rolí Wolverina pracoval jako tělocvikář a klaun na dětských oslavách

Cesta Hugha Jackmana ke slávě – před rolí Wolverina pracoval jako tělocvikář a klaun na dětských oslavách
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Australský herec Hugh Jackman, známý především díky roli Wolverina v sérii X-Men je nyní celosvětově známý. Jeho cesta na vrchol však trvala několik let, i když se herectví věnoval již od dětství. Přivydělával si tedy různými způsoby, ale kariéra filmového herce se mu naskytla až v novém tisíciletí.

Začátky

Hugh se narodil anglickým rodičům v Austrálii, jako nejmladší z pěti dětí. Po rozvodu rodičů, se jejich matka přestěhovala zpátky do Velké Británie a děti zůstaly s otcem v Austrálii. Zde malý Hugh navštěvoval chlapeckou školu Knox Grammar School, kde poprvé objevil svůj herecký talent a začal hrát ve školních představeních. A určitě mu to už v té době šlo tak skvěle jako teď.

Poté se jeho život ale vydal trochu jiným směrem. V devatenácti letech totiž odjel pracovat do Anglie. Tam strávil rok jako tělocvikář na škole v malém městečku Uppingham. Poté se vrátil zpět do Austrálie, aby mohl začít studovat na University of Technology v Sydney. V té době si přivydělával jako klaun na dětských oslavách a u čerpací stanice Shell. Po absolvování studia s bakalářským diplomem se však Jackman dostal na hudební akademii a začal profesionálně věnovat divadlu.

Zazářil v divadelních představeních jako Kráska a zvíře nebo Sunset Boulevard a zahrál si hlavní roli v muzikálu Oklahoma! Dokonce přijal i nabídku na roli v seriálu Correlli (1995).

První velká role

Lidé si ho začali všímat hlavně díky divadlu. Rolí, která ho proslavila a zůstane nejspíš navždy jeho nejznámější byl Wolverine ve filmu X-Men (2000) režiséra Bryana Singera. Roli měl původně dostat Russel Crowe, tan ale navrhl, že by se na roli hodil více právě Jackman a ten roli samozřejmě přijal. Hodně se na ni připravoval a opravdu se mu to vyplatilo. Film vydělal 290 milionů dolarů a Hugh za roli dostal i několik ocenění.

Po tomto úspěchu už se role jen hrnuly. Mezi jeho posledními filmy byl např. muzikál Největší Showman (2017), kde Hugh předvedl i svůj pěvecký talent nebo dramatická komedie Špatné vychování (2019) od HBO.

Dnes je mu už 52 let, o práci má postaráno a rozhodně se ve své herecké kariéře nenudí. A ještě ho můžeme čekat ve spoustě rolí.

Nyní žije s manželkou Deborrou-Lee Furness v Melbourne v Austrálii. Manžely jsou již 26 let a společně vychovali dvě děti. Rozhodli se pro jejich adopci, protože Hughova manželka předtím dvakrát potratila. Stali se tedy hrdými rodiči Oscara Maximilliana (20 let) a dcery Avy Eliot (15 let).