Jak dnes žije a vypadá Veronika Kánská, Blažena ze Slunce seno...

Jak dnes žije a vypadá Veronika Kánská, Blažena ze Slunce seno...
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I po téměř 40 letech je známá letní komedie Zdeňka Trošky mezi diváky stále stejně oblíbená. Mezi herci se objevila i mladá herečka Veronika Kánská. Ta si ale nežije jako žádná filmová hvězda. Jak její život vypadá teď?

Již od mala snila Veronika o kariéře herečky. O to se pokoušela pomocí konkurzů. Zúčastnila se mimo jiné konkurzu na film Bota jménem Melichar, do toho ji ale Zdeněk Troška nevybral. Nicméně si na ni vzpomněl, když připravoval komedii Slunce, seno, jahody a již v jejích šestnácti letech ji obsadil do role Blaženy. Film se stal překvapivě oblíbeným a postavy milenců Blaženy a Vency se zapsaly do myslí diváků a oba si zahráli i v dalších dvou pokračováních. Pro Veroniku Kánskou natáčení ale nebylo až tak jednoduché a za den natáčení si jako neherečka vydělala pouhých 160 Kč.

Po této její první a zároveň největší roli ji dále obsadil režisér Jaroslav Soukup jako zdravotní sestru Lucii do pokračování hudební komedie Discopříběh 2 (1991). Po této roli se z života herečky stáhla. Naposledy jste ji mohli vidět ve filmu Kanadská noc (2008).

Práce, rodina, soukromí

Poté Veronika přišla na to, že herectví pro ni nejspíš nebude to pravé a začala se věnovat více sobě a své rodině. Našla si práci jako knihovnice ve vesničce, kde si se svou rodinou našla bydlení. Vdaná není, ale žije s přítelem Miroslavem Štěrbou a má dceru Annu a syna Adama. Letos bude slavit 55. narozeniny, ale na svůj věk rozhodně nevypadá, od Blaženy byste ji téměř nerozeznali. Přesvědčte se sami podle fotky!

Skromné bydlení

Dům, ve kterém Veronika bydlí, byste rozhodně netipli na bydlení pro herečku. Nachází se v malé vesničce Končice nedaleko Chlumce nad Cidlinou. Tento nenápadný domek je osázený vysokým živým plotem a ze stran úzce sousedí s okolními domky. Život na vesnici si herečka užívá, její sousedé si ji velice oblíbili a již několik let pracuje v místní knihovně. 

Veronika Kánská tedy vede až nečekaně skromný život, ale je tak šťastná a rozhodně nelituje, že se nevydala svou dříve vysněnou hereckou cestou a rozhodla se pro život v soukromí.

Zdroj: