Blade: Kdo tolik toužil po roli upíra a kdo patřil mezi kandidáty na hlavní roli

Blade: Kdo tolik toužil po roli upíra a kdo patřil mezi kandidáty na hlavní roli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh filmu vypráví o Bladovi, jehož osudem je zabíjet monstra, která jsou hrozbou pro město. Sám Blade je napůl člověk a napůl upír. Mezi jeho oběti také patří upír Quinn, který při patologii obživne a život získá z vysátého patologa Curtise Webba. Tomu všemu přihlíží hematoložka Karen Jensenová, která nevědomky Blada navede na stopu společenství upírů. Odhalí Blade, co chystá mladý upír Frost?

Wesley Snipes měl roli dávno v kapse

Za scénářem k filmu stojí scénárista Davis S. Goyer. Vedení tehdy rozhodlo, že do role jsou vhodní pouze tři kandidáti, a to konkrétně herec Wesley Snipes, Denzel Washington a Laurence Fishburne. Jenže Goyer byl už dávno přesvědčen, že do hlavní role Blade se hodí pouze Wesley Snipes.

První promítání nebylo úspěšné

Tvůrci filmu byli špatnými ohlasy po prvním promítání zklamáni. Proto museli před premiérou (která se mimochodem protáhla o půl roku) upravit a sestříhat několik scén. Úpravou také prošel poslední zápas mezi Bladem a Frostem.

Režisér získal ve filmu malou roli upíra

I sám režisér Stephen Norrington toužil zjistit, jaké je to být upírem. Jeho přání mu bylo splněno, ve filmu se objevuje jako upír, jehož obětí se stala dívka během honičky s Kriegerem.

Natáčení se neobešlo bez zranění

Herec Donald Logue, který ztvárnil oživlého Quinna, před natáčením utrpěl nehodu na motorce, při které si rozbil čelist. Během natáčení scény, kdy bojoval s N'Bushem Wrightem v nemocnici si toto zranění znovu obnovil.

Komu byla role Frosta nabídnuta přednostně?

Záporná role Deacona Frosta byla původně nabídnuta herci Jet Li, ten ale nabídku odmítnul kvůli filmu Lethal Weapon 4. Roli nakonec získal Stephen Dorff.

Přeneste se do hororového světa upírů, snímek vysílá televize Nova Cinema, 14.11. ve 22.30 hodin.