Bezdůvodný surový výprask, který by si nezasloužila ani jedna z jeho záporných postav, dostal hrdina Anatomie života

Bezdůvodný surový výprask, který by si nezasloužila ani jedna z jeho záporných postav, dostal hrdina Anatomie života
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nosí ho na rukou, krmí ho, připravuje mu snídani, obléká ho, myje ho. Takhle se o herce Ondřeje Veselého stará jeho herecký kolega, Radek Valenta. Naštěstí jen na jevišti při jednom představení. Člověka až zamrazí, když si představí, že se tato péče mohla stát pro Ondřeje skutečností?

Pochází z Ostravy, ale v jeho prvním roce života se odstěhovali do Českých Budějovic, kde tatínek dostal angažmá v divadle. V jeho devíti letech se ale rodiče rozvedli a maminka chtěla zpět do Ostravy. Úplně se tím zpřetrhala pouta mezi Ondřejem, jeho sourozenci a jejich otcem, který své děti, kvůli pracovní vytíženosti, vídal jednou měsíčně. Ke svému otci měl navíc velmi blízko, viděl se v něm, možná to bylo i tím, že byl již od malička okouzlen divadlem. Dalším šokem bylo odloučení od všech kamarádů, a tak Ondřej stále tíhl a chtěl zpět do Budějovic. Cítil se tam mnohem více šťastnější, s tatínkem navštěvoval divadlo, chodil na jeho představení a svůj dětský herecký um ukazoval v divadelním kroužku. Touha po herectví ho zatím provází celým životem. Na konzervatoři vystudoval činohru, během studií působil jako stipendista v divadle v Opavě. Byl tak výrazný, že se na něj dokonce přijel přes celou republiku podívat tehdejší umělecký šéf budějovického divadla a okamžitě ho chtěl angažovat. Ondřejovi se tím splnil sen a vrátil se zpět ke svým divadelním a dětským kořenům. Stmelily se tím a znovu upevnily i vztahy s jeho otcem. 

Jeho zatím největší a zároveň nejzápornější rolí je postava Jardy France v seriálu Vyprávěj. Ondřej hrál protěžovaného synáčka pohlavára tehdejšího režimu a využíval toho, kde mohl. Neštítil se žádného podrazu a škodil každému, kdo se mu dovolil postavit do cesty. Jeho výkon byl tak fascinující, že ho lidé s postavou Franze spojovali i ve skutečnosti. 

Tento krásný muž je přitom velice milý, usměvavý a laskavý. 

Bohužel i hodným lidem se stávají zlé věci. A to se přihodilo i Ondřejovi. Po představení v Divadle pod Palmovkou šel s kolegyní posedět do nedaleké restaurace Zenklovka, kde probíhal televizní hokejový zápas. Po nevinném a nijak a nikam nesměřovaném komentáři si s ním jeden fanoušek hokejového klubu Sparta společně se svými soukmenovci přišel k jejich stolu promluvit. Ondřej ho po krátkém rozhovoru slušně požádal, jestli by si mohl odsednout, a tím mohlo toto nepříjemné shledání skončit. Bohužel si na něj ale tato partička počkala venku a surově ho zbila. Následky, fyzické i psychické z onoho napadení se mu bohužel projevují dodnes. Naproti tomu brutální útočníky žádný trest nestihl, vyvázli jen s podmínkou, protože Ondřej situaci podcenil, nechtěl ohrozit plánované představení, podepsal revers v nemocnici a doma si poležel pouhý týden. Uvědomil si to naneštěstí až později. 

Zdroj: https://www.ceskatelevize.cz/porady/1186000189-13-komnata/218562210800005-13-komnata-ondreje-veseleho/