Nejlepší akční komedie, které pobaví každého. Znáte je?

Nejlepší akční komedie, které pobaví každého. Znáte je?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud hledáte film, který pobaví celou rodinu nebo ozvláštní každou oslavu či večírek, s akčními komediemi nikdy nešlápnete vedle. Jejich humor zkrátka nic nenahradí a své si v nich najdou i ti největší odpůrci akčňáků. Jaké z nich si tedy rozhodně nesmíte nechat ujít?

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017)

Tento remake klasiky z roku 1995 se nečekaně vydařil, a kromě hvězdného obsazení nadchne i vtipnými hláškami a akčními scénami. Čtveřice školáků objeví ve škole starou herní konzoli, o které nikdy dřív neslyšeli a vzápětí jsou vtaženi do džungle, kde musí hru dohrát jako její postavy. Aby se zase vrátili domů, musí spolupracovat i přes všechny své odlišnosti a neshody. S pomocí svých nových dovedností musí překonat všechny výzvy a poprat se i s tím největším nebezpečím.

Kingsman: Tajná služba (2014)

Tato britská komedie s Colinem Firthem, Taronem Egertonem a Samuelem L. Jacksonem prostě nemá chybu. Skupina tajných agentů ze služby Kingsman se totiž blíží klasickým bondovkám, ale přináší ještě pořádnou dávku humoru a bláznivosti. Film vypráví o mladíkovi Garym “Eggsym” Priceovi, kterého od života na ulici a na hraně zákona zachrání špión Harry Hart, který mu nabídne životní šanci – stát se agentem právě v tajné špionské službě Kingsman. Výcvik a testy však nebudou zdaleka tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Ve filmu nechybí akční scény, vtipy, napínavé momenty a samozřejmě ani pořádný padouch, který se našim hrdinům postaví do cesty.

Interview (2014)

Tato bláznivá komedie opravdu dokáže překvapit a nejspíš se u ní už od samého začátku budete popadat za břicho. Hlavními postavami jsou zábavní šílenci Dave Skylark a jeho producent Aaron Rapaport, tvůrci populárního pořadu Skylark Tonight. Po zjištění, že je severokorejský diktátor Kim Čong-un jejich velkým fanouškem, si s ním nadšeně domluví rozhovor a doufají, že by se tak mohli prosadit i na poli žurnalistiky. Všechny plány jim ale poněkud překazí CIA, která má o jejich návštěvě Severní Koreje úplně jiné představy. 

Muži v černém (1997)

Na tuto akční klasiku v našem seznamu rozhodně nesmíme zapomenout. Tommy Lee Jones a Will Smith jako tajní agenti jsou totiž nenahraditelná dvojka. Jako agenti K a J to ale nemají vůbec jednoduché. Ochrana před příšerami z vesmíru není ani se speciálním vybavením žádná hračka, natož když se musíte vyhýbat odpornému slizu a utíkat před naštvanými mimozemšťany. Někdo ale ostatní chránit musí a tihle dva to zvládají na výbornou. Vtipné hlášky a scény jsou zkrátka nezapomenutelné a u sledování si užijete spoustu zábavy.

Jump street 21 (2012)

V tomto zábavném akčňáku se předvede dvojice mladých policistů Schmidt a Jenko. Oba mají jako policisté spoustu problémů, ale poté co vyjdou ze školy jsou společně přiřazeni k tajnému oddělení Jump Street 21, které se zabývá mladistvými kriminálníky. Jsou proto v utajení vysláni na misi na střední školu, kde mají za úkol vypátrat nebezpečný gang drogových dealerů. Musí se tak vypořádat jak s nervozitou a strachem, které mají se svým dospíváním na střední spojené, tak s jejich úkolem a nebezpečím, které jim kvůli němu hrozí na každém kroku.

Policajt v Beverly Hills (1984)

Eddie Murphy je pro role ve vtipných akčňácích jako dělaný. Jeho jedinečný smysl pro humor se skvěle mísí s vtipným příběhem filmu a atmosférou osmdesátek. V této klasice, která se dočkala i dvou pokračování, se představí jako neposlušný detroitský policista Axel Foley, využívající netradičních metod a praktik. Při vyšetřování jednoho z nejnovějších případů – vraždy jeho vlastního přítele, se dostane až do Beverly Hills v Kalifornii, kde se k němu přidají policisté Billy Rosewood a Johny Taggart. Společnou prací se jim podaří vraha dopadnout a v tomto složení pátrají po zločincích i v dalších dvou filmech.

Zdroje: