Dnes v Ulici: Večeře u Klímů nedopadne podle představ a Mário je pod tlakem svého okolí

Dnes v Ulici: Večeře u Klímů nedopadne podle představ a Mário je pod tlakem svého okolí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bruno s Bárou spolu chodí dostatečně dlouho na to, aby u Bářiných rodičů povečeřeli. Alespoň tak to vidí Vítek a tomu je v poslední době velmi těžké odporovat. Pod tlak okolí se dostane nejen Bruno, nýbrž i Mário, od něhož se očekává nějaká náprava.

Vendula vyzvídá, jestli už má Mário nějaké řešení

Vypadá to, že Máriovi nastávají krušné časy. Aby napravil pokaženou situaci se svatbou, musí něco udělat. A protože je velmi nepravděpodobné, že by Komando ze Sokolova udělalo díru do světa, podstrkují mu Vendula s Pavlem všemožná řešení. Hlavně ta realistická. Ta se však Máriovi moc nezamlouvají. Pavel kupříkladu navrhuje, aby si Mário našel druhou práci a ztracené peníze vydělal zpět. Mário se brání, že mu Ája dala půl roku na nápravu a že po týdnu opravdu nikdo nemůže čekat zázraky. Smůlu má v tom, že jsou všichni spíše na Ájině straně. Především Vendula, která nepropásne jediný okamžik, aby si do Mária rýpla. Pořád nemůže uvěřit tomu, že je někdo tak naivní, že investuje do vesnické hiphopové skupiny veškeré peníze na svatbu. Mária její chování uráží. Pořád tajne doufá, že se stane zázrak a Komando bude nejprodávanější hiphopovou skupinou široko daleko.

Bruno čelí tvrdé kritice Vítka

S tím, že večeře u Bářiných rodičů nemusí být úplně nejpříjemnější, Bruno tak trochu počítal. Nečekal však, že se do něj Vítek bude tolik navážet. Vítek se do jeho pracovního života opravdu obul a bez Brunova dovolení rozebral všechny jeho možnosti pro příští pracovní uplatnění. Podle něj by se měl Bruno držet grafiky, protože je v ní opravdu dobrý. Bruno však asertivně trvá na svém – práce v Coolně ho baví a nevidí jediný důvod, proč by se měl za něčím hnát. To je však to poslední, co chce otec dcery slyšet. Vítek situaci opravdu vyhrocuje a vůbec si nevšímá významných pohledů Báry, které ho tiše prosí, aby s tím přestal. A protože nepřestane, jsou Klímovi svědky toho, jak se Bruno ve špatném rozpoložení zvedá a odchází pryč. Bára je z toho celá nesvá. Že by to byl konec jejich vztahu?

Michal přiživuje Bářin hororový scénář

Večer Báru neuklidní ani Michal, který situaci vidí pesimističtěji než ona sama. Podle něj Bruna tátovo chování docela vytočilo. Proč by jinak odcházel tak ve spěchu? Ani on, ani Bára nemají tušení, že Bruno ve skutečnosti řeší ne jejich šťouravého tátu, nýbrž své spolubydlící. Vyhrocená situace ho možná dovede k řešení. Báru však čeká bezesná noc plná otázek bez odpovědí. Opravdu by se s ní Bruno rozešel jen kvůli nevhodnému chování jejího táty? Snad už mají něco za sebou. Snad se znají natolik dobře, aby tohle drobné zemětřesení ustáli, ne?

Zdroj článku:
  • Autorský text