ZOO v novém stylu: „Pomóóc“, to snad ani nebudete chtít vidět

ZOO v novém stylu: „Pomóóc“, to snad ani nebudete chtít vidět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Smutek, překvapení, naplnění předtuchy. Asi tak působí nový díl seriálu a nezbývá nic jiného, než doufat, že se alespoň jedna dějová linka nějakým způsobem přemění v něco, co sice neohromí, ale alespoň přinese děj, o kterém jde něco napsat.

Jedno je jisté, pro psaní kriminálních zápletek je potřeba trochu jiný talent než na psaní červené knihovny. Zápletka Charlieho a jeho „gangu“ působí trapně a je zcela evidentní, že tvůrci netuší kudy kam. Jediný „Columbo“ v soudcově bytě je Ilonka, které se nový zaměstnavatel zdá podezřelý. Velká akce, kterou Charlie rozjíždí, se tak zřejmě bude dalších dvacet dílů plánovat u kafé v jeho pronajatém bytě. O nějaké pořádné akci a honu na zloduchy si tak můžeme nechat jen zdát. Ilonko, zachraň to!

Další velice vzrušující linku tvoří tři děti, které se rozhodly, že budou v zoologické zahradě hledat poklad. To je určitě pro všechny divačky to, co chtějí v romantickém seriálu vidět. Ještě tam chybí ježek v kleci a Stínadla.

Ani Sid a Adam moc zajímavého děje nenabízí. Možná by to osvěžili, kdyby se rozhodli pro „hrátky“ v každém výběhu. Ale kromě toho, že Sid krájí jablka, tak jediné zpestření spočívá v tom, že občas má na stole mrkev. Jak vzrušující.

Zoufalý pokus o nějaký děj vyplodil myšlenku, že se „Fúrie“ Sidonie udobří se svým bratrem Raulem. Na „náhodném setkání“ spolupracovala celá rodina, protože si to Adam přál. Je vidět, že mu život Sidonie hodně leží na srdci. Hodná stařenka, která se ho chce zbavit, si určitě zaslouží trochu jeho lásky a soucitu. Eduard a Alice samozřejmě žijí pod taktovkou staré paní, protože je to pro ně pohodlné a místo toho, aby se zlovolné figurce postavili, přejí ji jen vše nejlepší a dlouhý život. Možná jim dělá dobře, když je Sidonie týrá.

Ději moc nepomáhá ani prázdný bar, kde sedí čtyři hosté a kluci nestíhají obsluhu. Potřebují novou zpěvačku! Na tom stojí jejích podnikatelský záměr. Když Adélka nemůže, ujme se role zpěvačky Sid, která je úplně náhodou v baru. Pecháčková je hezká mladá žena, ale kostým, který slušel dospělé Viky, rozhodně nesluší mladičké Sid. Vypadá jako laciná pracovnice nočního klubu. Ale určitě se bude všem líbit a lokál se brzy naplní. Bratři přece musí z něčeho žít, a když prodají 4 hamburgery za den, tak si nevydělají ani na provoz.

Naprosto neuvěřitelný děj ještě podtrhuje nějaký transport zebry, která cestou zemře. To je taková pěkná pozvánka pro návštěvníky zoologických zahrad.

Jeden bod si ovšem díl zaslouží za Brázdu a jeho vytrvalost vyvádět v pracovní době klukoviny hodné žáka základní školy. Dělat manažera v zoologické zahradě musí být ta nejlepší práce na světě.

Malé drama na konci epizody, kdy se Vojta dozví o smrti Káji, je pro něj spíš vysvobozením ze vztahu, který nefungoval. Slzy dojetí tak asi ronit nebudete. Snad příštích deset epizod nebude Vojta otřesený kvůli ženě, se kterou žil jen kvůli dítěti, o které se ani neuměla postarat. 

Zdroje článku: