ZOO: Vzpomínáte na peklo, které rozpoutala Sidonie po zjištění pravdy o Sid?

ZOO: Vzpomínáte na peklo, které rozpoutala Sidonie po zjištění pravdy o Sid?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anička věděla, že její lži o studiu v Americe začínají být neúnosné. Přesto ji rodiče odrazovali od toho, aby se babičce přiznala. Správně odhadli, že Sidonie by vyváděla jako pominutá. Nejenže požadovala, aby Anča nastoupila na univerzitu v Los Angeles, ale chtěla zrušit spolupráci se zoo.

Říct babičce pravdu? Ani omylem!

Sidonie byla dlouhou dobu jediná, kdo nevěděl, že Anička místo prestižní univerzity nastoupila do zoologické zahrady ve Dvoře Králové. Jako první na to přišel Eduard, jenž zpočátku řádil jako tajfun, ale nakonec prozřel a podpořil dceru ve splnění jejího snu. Pak se pravdu dozvěděla dívčina máma Alice, jíž se nelíbilo, že by měla něco tajit před Sidonií. Musela nicméně uznat, že to bude nejrozumnější řešení. Kdyby totiž Sidonie zjistila, že Anička všechny vodila za nos, buď by se složila, nebo by rozpoutala peklo.

Jak se později ukázalo, správně byla druhá možnost. Anička věděla, že její habaďůra trvá příliš dlouho a že babička si nezaslouží, aby jí všichni pořád lhali. Uvědomovala si, že to celé zavinila ona, a tak zamířila do rodinné vily, aby se konečně přiznala. Alice s Eduardem ji od toho samozřejmě odrazovali, ale neúspěšně. Anča nejspíš věřila, že Sidonie ve výsledku ocení její kuráž a snahu postavit se na vlastní nohy. V tom se zatraceně mýlila…

Spor Sidonie a Eduarda

Babička začala řádit jako drak. Paličatě si trvala na tom, aby Anička do školy v Los Angeles nastoupila. Bylo pro ni nepřípustné, aby dědička bohatého sklářského rodu kydala hnůj v nějaké zoologické zahradě. Dokonce vyhrožovala ředitelce Roklové, že s ní zruší spolupráci, pokud Aničku okamžitě nevyhodí. Roklová se postavila na stranu děvčete a rozhodla se bez finanční podpory Novotných obejít, ačkoli věděla, že to nebude snadné.

Roklová nemá ráda, když jí někdo něco nařizuje. Zdroj: FTV Prima

Vůči zrušení sponzorství pro zoo se prudce ohradil Eduard, jenž neochvějně stál za svojí dcerou. Jeho evidentní zradu a vzpurnost Sidonie bez váhání potrestala odvoláním z vedení firmy.

Eduard se tak dočasně ocitl na dlažbě, navíc odešel z vily a začal si hledat bydlení. Anička si vyčítala, že přišel o práci kvůli ní, ale jemu to v konečném důsledku vyhovovalo. Získal pocit vytoužené svobody a mohl se věnovat koníčkům, které si dlouhá léta odpíral, zejména milovanému rybaření se strejdou Raulem.

Zrušení sponzorství pro zoo?

Řízení sklárny však nebylo pro Sidonii tak jednoduché, jak se zřejmě domnívala. Došlo jí, že se bez synovy pomoci neobejde, zvlášť poté, co Anička zinscenovala fiktivní pracovní nabídku na výrobu skleněného oltáře. Ta se zdála natolik zajímavá a výhodná, že byla Sidonie ochotná znovu přijmout Eduarda do firmy, on však nějakou dobu dělal drahoty.

Aničku by mrzelo, kdyby kvůli ní přišla zoo o peníze. Zdroj: FTV Prima

Rodinu se navzdory všem protivenstvím podařilo usmířit. Přestože však Sidonie odpustila vnučce její lži, nehodlala se smířit s její prací v zoo. Vzala si do hlavy, že už nebude Roklové dodávat oblíbené skleněné figurky. Aničku to zamrzelo a pokusila se babičce znovu vysvětlit, proč pro ni práce v zoo tolik znamená. Konečně pronikla k jejímu chladnému srdci a docílila toho, že Sidonie změnila názor. Figurky dodávat nepřestala a nadále zoo sponzorovala.

Zdroj článku:
  • Autorský text