ZOO: Vzpomínáte na seznámení Viky Janečkové a Petra Kříže?

ZOO: Vzpomínáte na seznámení Viky Janečkové a Petra Kříže?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vztah Viky Janečkové a Petra Kříže je v rámci seriálu ZOO již považován za stálici, která se prolíná napříč všemi díly. Pamatujete si však, jak se vlastně tito dva poprvé potkali, seznámili, a později tak započala jejich společná cesta?

Je to již nějaký pátek, co jsme měli možnost zhlédnout na TV Prima úvodní díl dnes už populárního seriálu ZOO. V první epizodě se nám tak představily zejména hlavní postavy, mezi něž patří bezpochyby Viky Janečková a Petr Kříž. Jaké byly jejich začátky?

Pravidelní diváci ZOO jistě ví, že Petr Kříž pracuje jako soudce ve městě Dvůr Králové, kde se prakticky celý děj seriálu odehrává. V prvním díle jsme jej tedy mohli vidět na cestě do práce, kdy nám byly představeny i jeho neposedné děti Ben a Sofie. Díky jeho postavení u soudu je Petr Kříž velice uznáván a od prvního dojmu je to na jeho slušném a zdvořilém vystupování znát.

Viky Janečková se pak do budovy soudu dostaví kvůli líčení ve věci sporu se svým bývalým přítelem Kamilem, se kterým dříve spoluvlastnila firmu věnující se interiérovému designu a krejčovským pracím. Vzhledem k osobním neshodám se však Viky s Kamilem rozešla a on ji nyní žaluje o peníze, které do firmy v minulosti společně vložili.

Petr Kříž pracuje jako soudce ve městě Dvůr Králové, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Právě budova královédvorského soudu je tedy místem, kde se ústřední dvojice seriálu poprvé setká. Viky má nejprve čest stát se obětí nevinného žertíku Bena a Sofie, načež je její první reakce poměrně pochopitelná – okřikne nedaleko stojícího Petra s poznámkou, že si neumí nevychované děti pohlídat. Ten je reakcí zaskočen, ovšem nevěnuje tomu příliš své pozornosti.

Když pak Viky následně soud opouští, všimne si, že se oběma dětem nějakým způsobem podařilo uniknout pozornosti otce a že se společně snaží z budovy uprchnout. Naštěstí je Viky velmi pohotová a oba výtržníky včas zadrží. Následně je dovede zpět na soud před Petra, kterému opět vyhubuje.

 Viky se začne namotávat do velkého klubka vymyšlených příběhů a událostí, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

S ohledem na to, že soudce aktuálně přišel o další z řady chův, které se o děti měly starat v době, kdy je Petr v práci, vyskočí mu na mysl spásná myšlenka. Učiní tedy Viky nabídku zastat pozici nové chůvy pro Bena a Sofii. Tmavovláska jej nejprve ani nebere vážně a téměř okamžitě odchází. S postupem času však nad nabídkou stále více přemýšlí, až nakonec souhlasí, a do rodiny Křížových tak nastupuje na pozici chůvy.

Tak tedy započne zprvu čistě pracovní vztah Petra a Viky, mezi nimiž se postupem času vybuduje přátelské pouto. Viky poměrně brzy pochopí, že soudce je na rozdíl od většiny mužů tak trochu jiný, a probudí se u ní i hlubší city. Jelikož se jí však nedaří najít si k Petrovi cestu, začne se namotávat do velkého klubka vymyšlených příběhů a událostí.

Pokud patříte mezi tu hrstku lidí, kteří seriálu ještě nepřišli na chuť, zkuste se podívat do archivu TV Prima, kde všechny dosud odvysílané díly najdete. Třeba ve vás právě úvodní setkání Petra a Viky vyvolá chuť zjistit, jak to celé vlastně dopadne.

Zdroj článku:
  • Autorský text