Cirkus v ZOO? Přesně ten připomínalo předání výkupného

Cirkus v ZOO? Přesně ten připomínalo předání výkupného
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jaká je pravděpodobnost, že vám zrovna v den, kdy si jedete pro výkupné, policajti nasadí na auto botičku? V případě Jardy Vaníčka neuvěřitelně vysoká! Půjčil si od kámoše babetu a vyrazil pro peníze. Pranic mu nevadilo, že si je jede převzít v tašce s logem zoo.

Podle Chaloupky by i lupiči ze Sám doma byli profíci

Předání výkupného za unesenou Aničku nemohlo dopadnout jinak než úsměvně, když ho řídil přihlouplý Jarda Vaníček. Ačkoli při něm zkazil, co mohl, policejní vyjednavač Ladislav Chaloupka ho nějakým zázrakem považoval za protřelého profesionála.

To první, co rodinu Novotných zarazilo, bylo zvolené místo předání. Únosci si chtěli převzít peníze přímo ve Dvoře Králové. Tam koneckonců Aničku lapili do sítí, a tak se dalo předpokládat, že mají v okolí svoje lidi.

Náměstí v relativně velkém městě představovalo podle Chaloupky ideální místo. Vždy je tam spousta aut i lidí a nikdo si nikoho nevšímá. Na rychlou anonymní akci by se nenašel příhodnější prostor, všechna čest padouchům!

Sidonii se to však nezdálo pravděpodobné. Vždyť je to tam samá kamera! Ale i tohle byla podle Chaloupkova odborného názoru výhoda pro únosce. Mohli se dívat na veřejné webkamery a sledovat, jestli se na náměstí neděje něco podezřelého. Právě tak přemýšlejí skuteční profíci. Vyjednavač doporučil Eduardovi, aby splnil jejich podmínky, přijel na místo sám a včas.

Domluva s únosci rozhodně nebyla snadná. Zdroj: FTV Prima

Jardo, Jardo, jak jsi mohl být tak neopatrný?

Eduard se chopil sportovní tašky, v níž měl půl milionu eur, ale než stačil dorazit do cíle, ozval se mu telefonicky Vaníček. Snažil se změnit přízvuk, aby ho nikdo nepoznal. Jelikož se mu toho dne poštěstilo dostat od policajtů botičku, musel si od kamaráda půjčit babetu.

Zastihl Eduarda na odpočívadle před Dvorem Králové a okamžitě se dožadoval peněz. Podle původního plánu měl současně propustit Sid, ale zničehonic začal tvrdit, že si chce prachy nejdřív odvézt a přepočítat. Eduard si všiml, že s sebou má tašku s logem zoologické zahrady, což se ukázalo být zásadním vodítkem. Adam si díky tomu potvrdil, že únoscem je skutečně zaměstnanec zoo, navíc nepříliš bystrý.

Anička byla zachráněna a únosci utřeli nos

Při předání výkupného Jarda sebral Eduardovi klíče od auta, aby ho nemohl pronásledovat. Chaloupka lamentoval, že nechat únosce ujet i s penězi byla obrovská chyba! Teď si určitě řeknou o přídavek.

Jardu ke všemu napadlo, že by mohl svého kumpána Tomáše obalamutit. Namluvil mu, že se Novotní připletli do nějaké autonehody, a k předání peněz tedy dojde až dalšího dne. Aby to působilo věrohodněji, natočili s Aničkou nové video, v němž zmínili, že se předávka nezdařila a že dají rodině druhou šanci.

Tentokrát však už požadovali celý milion eur. U Novotných vypukla hádka, jelikož se najednou zdálo, že Eduard na odpočívadle předal peníze někomu úplně jinému. Panoval v tom zkrátka nehorázný zmatek!

Chaloupka měl dvě možná vysvětlení – únosci buď vycítili šanci na získání vyšší částky, nebo jeden z nich zradil ostatní. My už víme, že se potvrdil ten druhý případ. A také víme, že Aničku zachránil Adam, poněvadž se mu Vaníček ke všemu přiznal. Další pokus o předání peněz tak nebyl nutný. Naštěstí. Kdoví, co by se při něm zase zvrtlo…

Zdroj článku:
  • Autorský text