ZOO: Soudce Petr Kříž vzal zpátečku. Ani žena podle seznamu nenahradí Lady X

ZOO: Soudce Petr Kříž vzal zpátečku. Ani žena podle seznamu nenahradí Lady X
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už jste někdy přemýšleli nad ideálními vlastnostmi, které by měl splňovat váš budoucí partner? A když váš partner bude ideální, bude pak ideální i vztah. Nebo ne?

Soudce se toho chopil s pečlivostí sobě vlastní a rovnou si udělal celý seznam vlastností, které má jeho partnerka mít. A protože má za nejlepšího kamaráda zrovna Břeťu Kabáta, který si ze soudce nepřestává dělat legraci a také nepřestává žasnout nad soudcovými nápady, odezva na seznam na sebe nenechá dlouho čekat.

Jednoho rána, když se soudce chystá odejít do práce, na jeho dveře zazvoní první zájemkyně o místo „tajemnice“. Soudce nejdřív neví, která bije a chce ji rovnou odmítnout. Pak se ale ukáže, že je to práce jeho kamaráda. A soudce, protože má slušné vychování, si zájemkyně postupně pozve do pracovny a udělá s nimi improvizovaný pohovor. Vystřídá se mu jich v pracovně hned několik a už to vypadá, že soudci snad dojde, že tudy cesta nevede. Pak se ale na scéně objeví sympatická slečna Hrnčířová a soudci se zalíbí.

Jeho matka je naštvaná, protože zatímco soudce prověřoval uchazečky, se k nápadu připojila a chtěla soudci ukázat, že takhle se partnerky neshání a že nejlepší by pro něj stejně byla Viky, kterou si už celá rodina oblíbila.

Má obavu, aby si Petr nenašel druhou Markétu, protože typy jako ona to s muži umí a ví, kam zaseknout drápek, a Petr je v tomto jako většina mužů úplně slepý.

Když se na scéně objeví slečna Hrnčířová, Petr se zakouká a po proběhnutém pohovoru ji pozve na schůzku do baru. Viky je z toho nešťastná a aby toho nebylo málo, pozve ji Petr spolu s jejím údajným přítelem Márou na dvojité rande. To se koná v oblíbené restauraci a pokračuje v baru, kde Viky vystupuje. Soudci se slečna Hrnčířová líbí a vše je na dobré cestě. Ale postupem času mu začne docházet, že Lady X byla jen jedna a nikdo mu ji nenahradí. Podobné seznamy můžou fungovat v jiných oblastech, ale určitě ne v těch vztahových, kde hrají roli další věci. Naše podvědomí si většinou vybere dřív, než vstoupí roli jakékoli racio. Takže výčet ideálů může sloužit k nějaké představě a k uvědomění si toho, co chceme a nechceme.

Viky zatím přešla do role pozorovatele, kdy střídá pasivní agresi s jakýmsi pomáháním soudci najít tu pravou. Údajně proto, aby byl spokojený. Tato role jí není úplně podobná, protože vždycky byla spíš temperamentní bojovník, který na každou situaci najde řešení. Zdá se ale, že je rezignovaná a uvědomuje si, jak si sama zavařila tím, že pokračovala v nápadu Marka a jeho bratra Vojty, které napadlo, že Lady X je dvojče Viky. Ta v té době mohla velmi rychle přiznat pravdu.

Možná by to vypadalo trochu divně, ale nic hrozného by se pravděpodobně nekonalo. Takhle ale tento původně nevinný podvůdek přiživovala, vytvořila si tím nejen alter ego, ale hlavně vlastní sokyni v lásce, proti které se velmi těžko bojuje, když neexistuje, ale zároveň v soudci zanechala tak silný dojem a je jeho femme fatale. A také je dost pravděpodobné, že až se mu přizná, že to celé byla lež, bude dost zklamaný a asi mu to bude jen velmi těžko vysvětlovat. Soudce je totiž navíc velmi charakterní muž a má své zásady, mezi které lež opravdu nepatří. Obzvláště v lásce.

Zdroj článku:
  • Autorský text