Drbárna ze ZOO: Nejotravnější postavou je podle diváků Filip, kterého hraje Tomáš Klus

Drbárna ze ZOO: Nejotravnější postavou je podle diváků Filip, kterého hraje Tomáš Klus
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na sociálních sítích, které rozebírají dění v seriálu, Klus mnoho fanoušků nemá. Nejde jen o jeho postavu Filipa, který se pořád motá do nejoblíbenějšího páru seriálu, ale hodně lidí má výhrady i vůči Klusovi samotnému. Přítomnost herce je údajně také důvodem, proč přestávají seriál sledovat.

Fotograf Filip naskočil do seriálu poté, co se produkce rozhodla odstřelit fotografa Roberta. Mladý fotograf měl být zároveň náhradou za Adama, který byl na několik týdnů z neznámého důvodu odstaven.    

Když si ho Sid nastěhovala domů, už to vypadalo, že z toho bude pikantní zápletka. Hlavní hrdinka ale zřejmě nesměla být pošpiněna nevěrou, tak z toho nakonec nic nebylo. Filip byl kamarád – Sid ho tak brala, on se tak cítil.  

Žádné velké divácké nadšení však nová postava nevzbudila – jeho přijetí bylo spíše vlažné. A to pokračuje dodnes. Postava Filipa nevyužila velký prostor a sympatie diváků (divaček) si nedokázala získat. Fotograf působí v ZOO tak nějak navíc a nepřirozeně. Jeho role ani není nijak náročná. Vypadá to, že celé dny jen bloumá po ZOO. Teprve poté, co zjistil, že se Adam, kterého nakonec lidožrouti nesnědli, vrací, začal o Sid jevit zájem. 

Potom si chtěl dokázat, jaký je chlapák – nechal se i přes varování navést do vztahu se Sylvou Machyánovou. Moc dobře však věděl, že Sylva hledá otce pro své děti, ne románek na jednu noc. Když mu došlo, že by se vztah mohl zkomplikovat, tak z něj utekl. Přitom od Pekaře dostal varování, aby se Sylvě vyhnul, pokud to s ní nemyslí vážně. Ale asi chtěl, aby Sid žárlila. 

V zoufalé jízdě pokračuje i v další epizodě. V baru sbalil holku, přivedl si ji domů a doufal, že přijde Sid a uvidí je. Tak jestli má takové chování na Sid udělat dojem, tak to Filip asi četl nějaké špatné příručky. Sid sice byla pár týdnů smutná a s Adamem to nemá vždy jednoduché, ale nemá v úmyslu hledat něco jiného. Usilovně se to proto snaží Filipovi dávat najevo, ale má pocit, že si její chování Filip pokaždé vyloží po svém.

Celý problém ještě podporuje skutečnost, že i když má Tomáš Klus vystudovanou činohru na DAMU, před kamerou umí předvést jen dva výrazy. Nejprve byl pořád happy a teď, když zjistil, že strašně miluje Sid, je z něj utrápený kokršpaněl. V seriálu pak jeho postava jen probíhá vestibulem ZOO s fotoaparátem na krku.  

Jednoduše se dá konstatovat, že seriálový Filip je nudný, otravný a kdyby zmizel, asi by si toho ani nikdo nevšiml. Chudák Viky, když ho bude mít po návratu domů v bytě. Jeho postava by potřebovala nějaký náboj. Teď, když je z Alberta klaďas, mohl by klidně nějakou psycho temnou roli převzít on. Třeba by tvůrci pomocí jeho postavy mohli upozornit na stalking, aby do děje přinesli trochu vzruchu, nebo by z něj, z nešťastné lásky, mohli udělat sňatkového podvodníka. 

Zdroj článku:
  • autorský článek