ZOO: Bude Marek zase za toho dobráčka a vzdá se své životní lásky bez boje?

ZOO: Bude Marek zase za toho dobráčka a vzdá se své životní lásky bez boje?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ne nadarmo se říká, že holky si raději hledají zlé, temné kluky, zatímco dobráci je příliš nezajímají. Jasným příkladem takového dobráka od kosti, který sice každému pomůže a poradí, ale sám je z pohledu žen nezajímavý, je určitě postava Marka Rokla.

Marek Rokl by to ve svém životě teoreticky mohl dotáhnout mnohem dál a být doslova za vodou. Vždyť jeho matka šéfuje místní zoologické zahradě a má dost kontaktů na to, aby synovi pomohla v kariéře i lepším životě. Otec se právě stal spisovatelem a pracuje ve školství, takže vlivných lidí také zná dost.

Jenže Marek o nic podobného nikdy nejevil zájem – věnuje se své práci v obyčejném baru, obsluhuje hosty a tráví tam zatím velkou část svého života. Ani ho nenapadne využít svých možností a kontaktů od rodičů a šplhat kamkoliv výš – je to svým způsobem prosťáček a dobráček, který je spokojený s takovým životem, jaký má.

Nezájem žen

Štěpán Benoni, který v seriálu ZOO představuje právě Marka Rokla, je rozhodně fešák a na nezájem dívek si nemůže stěžovat. Jeho postava je na tom přesně opačně. Má kolem sebe sice dostatek krásných a atraktivních žen, ale je to jejich kamarád, který vždycky rád poradí a pomůže. A ony ho tak také berou – jako toho dobráčka, který je tu vždycky pro ně. Ale pro vztah si raději hledají nějaké atraktivnější, drzejší, troufalejší týpky.

Takže Marek, který je nejlepším přítelem Viky Janečkové, ji nejspíš celou dobu tajně miluje a je pro něj víc než kamarádkou, ale nikdy jí to neřekne a je jen tou její dobrou duší, která pomůže.

Bratři Roklové, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Šlape si po štěstí

Od začátku je zřejmé, že Marek k Viky cítí něco víc, než dává najevo. Ve chvíli, kdy ho Viky v záchvatu paniky políbila, se to ukázalo naplno. Ale Marek z toho byl spíš rozhozený a ona zmatená. Je to zkrátka člověk, který je zvyklý být tu pro všechny ostatní, ale sám za sebe zabojovat neumí. Takže klidně dál šlapal sám sobě po štěstí a snažil se napomáhat budování vztahu mezi Viky a soudcem Petrem Křížem.

Je tu pro všechny, jen ne pro sebe

Kdykoliv někdo cokoliv potřebuje, obrátí se s žádostí o pomoc právě na Marka. A on se snaží vyhovět dotyčnému, i kdyby to bylo na jeho vlastní úkor. To se ostatně týká i jeho vlastní rodiny, kdy se pokouší udělat vše pro to, aby jeho příbuzní byli šťastní a dosáhli svých snů (například plán na otravu během slavnostního křtu knihy jeho otce, aby křest nebyl nuda a všimla si ho třeba i média, byl sice skvostný, ale opět pro dobro někoho jiného a za toho špatného byl nakonec on).

V současnosti zase diváky zaměstnává otázka, jak to bude s jeho vztahem k Viky, když si konečně přiznal, že ji miluje. Ale ona je těhotná s Petrem Křížem, kterého miluje pro změnu ona – a navíc seriál na neurčito opouští její představitelka Eva Burešová kvůli mateřské dovolené. Takže jestli Marek zase bude za toho dobráčka a vzdá se své životní lásky bez boje, nebo jestli se konečně už vzchopí a začne se rvát o své štěstí, se ještě dozvíme. A možná už brzy.

Zdroje článku: