ZOO: Manželé Jeřábkovi, Viktoriini sousedé za všechny prachy

ZOO: Manželé Jeřábkovi, Viktoriini sousedé za všechny prachy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lenka a Karel Jeřábkovi, jednoduší lidé s jednoduchými zájmy, jsou v seriálu Zoo zřejmě jen proto, aby ztrpčovali život hlavní hrdince Viktorii Janečkové. Vykutálení manželé bydlí v témže domě a úlohu všetečných sousedů zvládají na výbornou.

Pan a paní Jeřábkovi – zaručený recept na bolehlav!

Zejména paní Lenka v podání Hany Seidlové přidělává švadlence Viky jednu vrásku za druhou, když za ní každou chvíli běhá s nějakými požadavky. Obvykle neodbytně vyjednává šití nových svršků pro svého zavalitého Karla (Otmar Brancuzský) a další příbuzné. Pranic ji přitom nezajímá, že má Viky zrovna napilno a nestíhá zakázku připravit.

Všetečná Lenka Jeřábková, prostá dáma, která do všeho strká nos, nikdy nezavře pusu a jako taková se často stává zdrojem komických a trapných situací. Její manžel, nevýrazná to osobnost, se spíš už jen veze jako doplněk k veselým scénám. Zatím jsme si jich vlastně moc neužili, jedná se koneckonců o vedlejší postavy, které mají jen málo prostoru k tomu, aby se pořádně projevily. Doufejme, že se to do budoucna změní a že si s nimi užijeme více legrace.

Kde jinde hráli představitelé Jeřábkových?

Otmar Brancuzský (* 13. 2. 1956, Jihlava) není v českých seriálech žádným nováčkem, zahrál si např. v krimi seriálu Dáma a Král, ve Špuntech na cestě, Modrém kódu, Slunečné, Specialistech či sitcomu Helena. Účinkoval také v řadě filmů, z posledních let zmiňme třeba pohádky Tajemství staré bambitky 2 a Kouzelník Žito nebo komedii Padesátka.

Otmar Brancuzský jako Karel Jeřábek, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

I Hana Seidlová (* 1. 8. 1962, Písek) má na kontě řadu seriálových rolí, vesměs se jednalo o drobnější záležitosti v určitých epizodách. Výrazněji se projevila v Kameňáku, Krejzových či seriálu Vyprávěj. Stejně jako Otmar Brancuzský hrála také v Kriminálce Anděl nebo v sitcomu Helena. Co se týče filmů, můžete si ji pamatovat ze snímků Přes prsty, Tátova volha a nejnověji z komedie Po čem muži touží 2.

Zdroje článku: