ZOO: Kdo je Raul Novotný?

ZOO: Kdo je Raul Novotný?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Raul Novotný je zkušený rybář, který to má v hlavě srovnané. Třebaže mu dámy usilovně nadbíhají, on si vděčně užívá svobodu a klid. Daleko od vlivu své panovačné sestry Sidonie si vychutnává pohodu u vody a občasné návštěvy synovce Eduarda.

Zavržený příbuzný, ale pohodář

Raul (Vladimír Kratina) je bratr Sidonie, která mu nemůže přijít na jméno, protože si dovolil vymanit se z jejího vlivu. Odtrhl se od rodinného údělu pracovat se sklem a zařídil si vlastní život v jednoduché, leč útulné boudě, kde přebývá se svým milovaným psem, schází se s přáteli u piva a spokojeně rybaří.

Přezdívá se mu Sumec a je to zkrátka a dobře černá ovce, k níž by se zbytek rodiny neměl přibližovat ani na metr, nechce-li pocítit Sidoniin hněv. Jenomže on je to zároveň spolehlivý a rozumný chlap, s nímž je radost trávit čas. A tak není divu, že Sidoniin syn Eduard obchází matčina pravidla, aby se mohl se strejdou pravidelně vídat na rybách.

Spiklenci proti babičce

Také mladá Sid najde u strýčka pochopení a podporu, když se stejně jako kdysi on rozhodne následovat svůj sen a vzepřít se přáním přísné babičky. Na rozdíl od Raula si však Sid nechce babičku pohněvat, a tak na ni raději podobně jako Eduard hraje habaďůru. Zanechala studia v Americe a věnuje se své největší lásce – práci v zoologické zahradě.

Před starou paní Sidonií ale mlží a předstírá, že je stále na univerzitě v Los Angeles. Do spletitých lží zatáhla nejen Eduarda, Raula a mladšího bráchu Eda, ale poměrně nedávno i mámu Alici. A tak zůstává Sidonie jedinou, kdo ještě nezná pravdu.

Strýček jako moudrý rádce

Raul oceňuje dívčinu snahu postavit se na vlastní nohy. Když jí tedy otec zamezí přístup k rodinným financím, je to právě strýček, kdo jí dodá kuráž a cenné rady do života. Naopak ho nepotěší, že Alice později Eduarda přiměje, aby dceři přístup k účtu zase obnovil. Sid začne splácet dluhy a velkoryse rozdávat rodinné jmění. Strejda pak zapochybuje o jejích úmyslech osamostatnit se a svým pokáráním dívku přiměje, aby kreditní kartu demonstrativně zničila.

Zdroj článku:
  • Autorský text